DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Schumacher: Még mindig sokat tanulok

Bár a Haas német újonca úgy érzi, futamról futamra egyre magabiztosabban érzi magát az autóban és azon kívül is, tudja, hogy még sokat kell fejlődnie az F1-ben.

Mick Schumacher idén mutatkozott be a Formula-1-ben, méghozzá a vitathatatlanul sereghajtó Haas színeiben. A német ennek köszönhetően még pont nélkül áll – legjobb eredménye a Magyar Nagydíjon elért 12. helye –, s csak a hozzá hasonlóan újonc csapattársát, Nyikita Mazepint előzi meg a világbajnoki összetettben.

schumacher-haas-hungaroring-1



Bár az első fél szezon utóbbi időszakában Schumacher is produkált néhány hibát – a Hungaroringen például a harmadik edzésen elszenvedett bukása miatt az időmérőn sem tudott elindulni –, a fiatal versenyző alapvetően elégedett az eddigiekkel:

„Személy szerint úgy érzem, igen pozitívan alakult” – idézi a pilótát a fél idénnyel kapcsolatban a RaceFans.net szakoldal. „Úgy gondolom, sikerült folyamatosan javulnom és tanulnom minden egyes nagydíjon. Nyilván idővel ezek a lépések kisebbek lesznek, mivel alapvetően az első futamokon tanulsz óriási mennyiségű dolgot, utána pedig már csak finomhangolásról van szó. De egyértelműen úgy érzem, még mindig egy meredek tanulási görbén járok, és nem is csak a pályán, hanem azon kívül is.”

„Úgy érzem, napról napra egyre kényelmesebben érzem magam mindenféle körülmények között, és ez nagyon jó és biztató. Különösen a csapattal végzett munkánk kapcsán érzem azt, hogy tényleg a helyes irányba haladunk.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: