DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Rosbergnek könnyebb dolga volt

Lewis Hamilton idei kihívója úgy véli, a visszavonult németnek a brit csapattársaként egyszerűbb volt legyőznie az azóta hétszeres világbajnokká avanzsált pilótát a 2016-os F1-es szezonban.

Az előző néhány évben nem igazán akadt komoly kihívója a világbajnoki címért Lewis Hamiltonnak, idén azonban más a helyzet, Max Verstappen és a Red Bull ugyanis komoly esélyekkel rendelkezik a brit és a Mercedes sikersorozatának megszakítására. A brit pilótát legutóbb 2016-ban győzték le összetettben: akkor csapattársa, Nico Rosberg bizonyult nála jobbnak. Amikor azonban Verstappent arról kérdezték, tud-e tanulságokat levonni a német akkori sikeréből, így felelt a holland:

hamilton-rosberg-verstappen-2016-dppi



„Nem igazán. Ugyanabban az autóban ültek, szóval könnyebb legyőzni a saját csapattársad. Mi különböző autókkal rendelkezünk, úgyhogy ez más. Szerintem csak akkor tudod pontosan felmérni a versenyző teljesítményét, ha ott ülsz mellette egy ugyanolyan autóban a csapattársaként” – vélekedett a Bildnek adott interjúban a még mindig csupán 23 éves pilóta.

Hamilton és Verstappen rivalizálását sokan már a Formula-1 klasszikus párharcaihoz hasonlítják, de a fiatal holland nem így tekint az idei évadra: „Számomra a Senna vs. Prost hangzik a legjobban. De komolyra fordítva a szót, nem gondolkodom túl sokat ezen” – jegyezte meg. „Nem így látom ezt a Hamilton elleni rivalizálást. Csak magamra és a csapatomra fókuszálok. Így lehet a legjobb esélyünk.”

Ami a Mercedes és a Red Bull közötti intenzív vb-harcot illeti, így beszélt róla Verstappen: „Rendkívül dominánsak voltak az utóbbi években. Jó érzés, hogy idén lehetőségünk van magasabb szinten versenyezni. Ennek köszönhetően nem olyan unalmas a bajnokság, mint volt az elmúlt néhány szezonban.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: