DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Minden téren a Mercedes van most előnyben”

Ez a véleménye a 2016-os F1-es világbajnok Nico Rosbergnek, aki szerint az is Lewis Hamiltonék kezére játszik, hogy Max Verstappen szemlátomást elveszítette a hidegvérét az egyik sajtótájékoztatón.

A 2021-es Formula-1-es szezon első fele rendkívül fordulatos és kiélezett csatát hozott Lewis Hamilton és Max Verstappen, valamint a Mercedes és a Red Bull között. Bár júniusban és július elején úgy tűnt a holland került előnybe, a Brit és a Magyar Nagydíjak eseményei után ismét a hétszeres világbajnok és csapata vezeti a világbajnoki összetett pontversenyeket.

hamilton-verstappen-dppi-2021_1



Nico Rosberg, aki 2016-ban Hamilton oldalán a Mercedesnél nyert vb-címet, úgy véli, hogy jelenleg valóban Hamiltonéknál van az előny – és nem is csak a pontok terén, hanem lélektanilag is, amit jól mutat Verstappen hungaroringi kifakadása az egyik sajtótájékoztatón.

„Azt mondanám, hogy ha a nagy képet nézzük, akkor pillanatnyilag minden téren a Mercedes van előnyben: a tempót, a helyzetet, a hozzáállást illetően – mindenben” – nyilatkozta Rosberg a Sky Sports F1-nek. „Max Verstappennél láthattuk, hogy elveszítette a higgadtságát, kicsit rákiáltott az őt kérdező újságíróra, ez pedig jelenleg a Mercedes kezére játszik.”

„Lewis nagyon okos. Pontosan tudja, hogyan kezeljen bármilyen szembejövő szituációt. Nagyon okos abban, hogy a megfelelő dolgokat mondja a sajtóban. Verstappen elveszítette a hidegvérét, amikor az újságíró arról kérdezte, újra ütközni fognak-e az első kanyarban. Verstappen kiabált, Lewis viszont csak megrántotta a vállát, ami egy jelzés volt a részéről, hogy mennyire erős.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: