DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Seidl: A csapatnak a legjobbat kell nyújtania

A McLaren csapatfőnöke szerint kiváló formában kell versenyezniük a szezon további részében, ha megakarják szerezni a harmadik helyet a konstruktőrök pontversenyében.

Az idei szezonban már elég egyértelmű, hogy a Mercedes és a Red Bull az a két alakulat, amely esélyes arra, hogy megszerezze a világbajnoki címet a pilóták és a csapatok között egyaránt. A konstruktőrök között viszont még hatalmas csata lesz a dobogó legalsó fokáért is, jelen állás szerint a McLaren és a Ferrari között.

A wokingi istálló 2020-ban már megszerezte a harmadik helyet, idén pedig még nagyobb esélyük mutatkozik erre. Lando Norris mellé az idei szezontól kezdve a már rutinosnak mondható Daniel Ricciardo érkezett, igaz az ausztrál pilóta egyelőre még eléggé szenved az autóval, de a fiatal brit kifejezetten jó formában van. A sorozatos pontszerzésekkel csapata egyik legsikeresebb versenyzőjévé vált, 2021-ben pedig háromszor is a dobogóra állhatott.

A biztató eredmények ellenére nem lehetnek nyugodtak a csapatnál, hiszen a tavalyi esztendőhöz képest a Ferrari is rengeteget fejlődött, ezt pedig a csapatfőnök, Andreas Seidl is jól tudja.



„Úgy gondolom, hogy ez egy nyílt csata, ahogy azt a szezon első felében is láthattuk. Azt kell mondanom, hogy a magyarországi verseny nem a terv szerint alakult, de nem volt semmi, amit irányíthattunk volna, így számunkra biztató volt látni, hogy egy ilyen pályán is harcban voltunk a Ferrarival, mert erre nem számítottunk. Az idei szezon első futamain hasonló pályákon nem tudtuk az ő tempójukat menni, szóval ez arról a jó munkáról beszél, amit az emberek itthon a fejlesztési oldalon végeztek, ami biztató a szezon második felére nézve” ─ idézte Seidl szavait a Crash.

A német szakember már a Magyar Nagydíj előtt is aggodalmát fejezte ki a pályával kapcsolatban, a futam pedig nem a legjobban alakult számukra, miután Norris kiesett, Ricciardo pedig nem tudott pontot szerezni. Bár komoly ellenfélnek tartja a maranellói istállót, ettől függetlenül bizakodva tekint előre.

„Az világos, hogy a Ferrari egy nagyon erős csapat, tapasztaltak és mindenük megvan ahhoz, hogy jók legyenek a szezon második felében. Két top pilótájuk van, ezért minden szempontból a legjobb formánkat kell hoznunk, ha versenyezni akarunk velük, de úgy gondolom minden adott ahhoz, hogy az utolsó futamig harcban legyünk” ─ tette hozzá Seidl.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: