DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo a Ferrarival tárgyalt

Mióta eljött a Red Bull csapatától, az ausztrál mindössze két dobogót szerzett, jelenleg pedig a McLarennél sem találja igazán a helyét. Mint kiderült, a Ferrari is az opciók között volt korábban.

Daniel Ricciardo annak idején még a Red Bull versenyzőjeként érte el a legnagyobb sikereit, első győzelmét 2014-ben szerezte a Kanadai Nagydíjon, melyet még újabb kettő követett abban a szezonban. Az ausztrál pilóta 2018 végén úgy döntött, hogy elhagyja az energiaitalosokat, a döntése pedig sokakat meglepett, hiszen a Renault istállójához szerződött végül.

Bár a francia alakulatnál hosszú távon terveztek vele, a dolgok nem alakultak a legjobban, két szezon alatt összesen két alkalommal tudott dobogóra állni, így 2020-ban ismét bejelentette, hogy csapatot vált. A befutó ezúttal a McLaren lett, ám amíg a csapattárs Lando Norris kiváló formában van idén, Ricciardo többnyire csak szenved az autóval.

A Red Bulltól való távozásakor sokan pletykáltak egy esetleges Ferrari szerződésről, mint utóbb kiderült, nem teljesen alaptalanul.

„Egy időben igen, volt néhány apróbb, gyors beszélgetés, de nem aláírandó papírokkal, ilyesmi nem történt. Soha nem jutottunk el arra a pontra, hogy szerződésekről beszélgessünk. Szó volt róla, de nem sikerült eljutni a második lépésig” ─ idézte Ricciardo szavait a PlanetF1.



Bár végül a Renault igazolta le, a hétszeres futamgyőztes elárulta, hogy annak idején a Red Bull mellett a Ferrari volt az egyik olyan csapat, mely abszolút jó választásnak tűnt. Ricciardo ugyanis részben olasz származású, ráadásul a maranellóiak akkoriban a világbajnoki címért is harcban voltak Sebastian Vettel révén.

„Ez volt az egyik lehetőség a fejemben, főleg akkor, amikor a csapat a bajnoki címért küzdött, jó helyzetben voltak. A Mercedes és a Ferrari volt az a két csapat, amit a Red Bull mellett igazán értékeltem, de mindig igyekeztem odafigyelni arra, hogy ne befolyásoljanak túlságosan az érzelmek, ismerve az olasz származásomat.”

„Van néhány fotóm, amin gyerekként egy Ferraris pólóban vagyok, nyilván édesapám ajándéka volt. Fantasztikus csapat, nagyon tisztelem őket, remek lett volna, ha a kölcsönös igények összefonódnak. Azt is el kell mondanom ugyanakkor, hogy az volt az álmom, hogy egy nap F1-es versenyző legyek, és még mindig nagyon boldog vagyok azzal, amit elértem, hogy ott lehetek, ahol ma vagyok” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: