DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Ez a szomorú valóság

Az ausztrál nem tagadja, hogy még nem sikerült teljesen megbarátkoznia a McLaren F1-es autójával – de mindent megtesz annak érdekében, hogy ezen a lehető leghamarabb változtasson.

Miközben Lando Norris már háromszor is dobogóra állhatott 2021-ben, ráadásul csak a Magyar Nagydíjon nem szerzett pontot a rajtbaleset miatt, így összetettben a harmadik helyet foglalja el, addig Daniel Ricciardo egyelőre csalódáskeltő formát mutat a McLarennél: az ausztrál idényének csúcspontja a silverstone-i ötödik helyezés volt, a tabellán viszont csak a kilencedik. Maga a többszörös futamgyőztes pilóta sem tagadja, hogy nem nyújt jó teljesítmény:

ricciardo-magyar-2021-dppi



„Nem akarom kijelenti, hogy ez van, de valóban a legtöbbször ez volt a helyzet idén” – idézi szavait a PlanetF1.com. „Még mindig van néhány dolog az autóval, amelyre megoldást kell találnom. Képes leszek összerakni egy jó kört, de ezen a szinten, amikor mindenki nagyon jól teljesít és kiválóan ismeri az autóját, ez néha vagy inkább sokszor nem elegendő. Szerintem kicsit magabiztosabban kellene éreznem magam az autóban, és azt gondolom, ez beállításokkal meg hasonlókkal érhető el. De sajnos most ez a szomorú valóság.”

A Magyar Nagydíjon is pont nélkül maradó Ricciardo azt is elismerte, hogy gyakran egy-egy előrelépést két visszalépés követ, s egyelőre nem is talált pontos mintázatot arra, hogy mikor szerepel jól vagy rosszul: „Ha visszatekintek Bahreinre, ott hatodik voltam az időmérőn, s úgy voltam vele, hogy ’oké, jobban kiismerem az autót, és onnantól csak erősebb leszek’. Utána viszont tettünk két lépést hátra, majd egyet talán előre Barcelonában.”

„A trend azonban nem konstans: olykor a nagy tempójú kanyarok mennek jól, máskor a lassúak. Végső soron eddig trükkös volt a vezetés, de főként a határok megtalálása. Néha, amikor mindent rendben érzek, képes vagyok nyomni neki, és mondjuk úgy, hogy ösztönből vezetni. Viszont szerintem túl gyakran kell reagálnom valamire. De nem akarom, hogy ez örökké így maradjon, a lehető leghamarabb szeretnék javulni.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: