DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo azt hitte, már megúszta a bajt

A McLaren ausztrálja is azon pilóták közé tartozott, akik belekeveredtek a start utáni kavarodásba az F1-es Magyar Nagydíjon. Bár nem esett ki, a pontszerzésről így is lemaradt.

Két külön incidens is történt a vasárnapi hungaroringi futam első kanyarjában: Valtteri Bottas Lando Norrist és a két Red Bullt torpedózta meg, míg némileg hátrébb Lance Stroll Charles Leclerc-t találta telibe, aki még Daniel Ricciardót is megforgatta. Pedig a McLaren ausztrálja a verseny után elmondta, hogy abban a hitben volt, hogy már elkerülte a problémákat:

bottas-f1-hungary-sunday-41



„Az 1-es kanyar felénél jártam, és azt gondoltam, már megúsztam a kavarodást” – nyilatkozta Ricciardo a Fox Sportsnak. „Egy autót láttam magam előtt és azt gondoltam, hogy ’második vagyok, ez bámulatos!’. De volt néhány versenyző, akik hibáztak az első kanyarba bemenet, ami többeknek is tönkretette a futamát… Valtteri nyilván tönkretette Landóét, Lance pedig az enyémet.”

Ricciardo ugyan az ütközéssorozat másik két érintettjével ellentétben tovább tudott menni a versenyen, de a sérült autójával végül mindössze 12. helyen zárt, azaz pont nélkül zárta a Magyar Nagydíjat – ahogy az egész McLaren is Norris nullázásával.

„Voltak részek, amikor kapaszkodni tudtam az előttem haladó autókra, de a sérülés és az, hogy itt rendkívül nehéz előzni, behatárolta a lehetőségeinket a futamon” – mondta a pilóta. „A végén elfogytak a gumik, és csak próbáltam kitartani, de végül nem tudtam a pontzónában maradni. Biztatóan indult, de most, hogy megnézzük a versenyt és a kaotikus eredményeket, rájöttünk, hogy ott lehettünk volna, de sajnos nem így történt. Azok közé tartoztunk ma, akik balszerencsésen jártak önhibájukon kívül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: