DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Stroll: Próbáltam elkerülni őket, katasztrófa lett belőle

Nem csak Bottas követett el ordítóan nagy hibát az F1-es Magyar Nagydíj rajtjánál: az Aston Martin ugyancsak öt rajthelyes büntetéssel sújtott pilótája szerint rendkívül csúszós volt a pálya.

A hungaroringi futam startja után elsősorban Valtteri Bottas hibájára koncentrált a nézők figyelme, hiszen a mercedeses Lando Norrist és tulajdonképpen mindkét Red Bullt „kiszedte” a versenyből – még ha Max Verstappen végül egy pontot azért szerzett is. Nem sokkal hátrébb viszont Lance Stroll is balesetet okozott az 1-es kanyarban: ő Charles Leclerc-t ütötte ki, miközben a monacói Ferrarija még Daniel Ricciardót is megforgatta.

stroll-crash-hungaroring-dppi-1



Akárcsak Bottas, Stroll sem úszta meg büntetlenül a történteket: az Aston Martin versenyzője szintén öthelyes rajtbüntetést kapott a nyári szünetet követő Belga Nagydíjra. Maga a kanadai így értékelte a történteket:

„Egyszerűen kihívást jelentők voltak a körülmények, sok minden történt a startnál. Sajnálatos, hogy most itt vagyok, balszerencsés eset volt” – fogalmazott az F1 kamerái előtt Stroll, majd az okokról nyilatkozta így folytatta: „Nagyon trükkös volt a helyzet, rendkívül csúszós volt az aszfalt. Próbáltam elkerülni az előttem lévő autókat, de katasztrófa lett a vége. Rettenetesen frusztráló, ami történt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: