DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Wolff és Horner – pont, mint a játszótéren!”

Csatáról már nemcsak Lewis Hamilton és Max Verstappen esetében lehet beszélni idén, csapatvezetőik közt is zajlik a háború. Az egykori F1-es pilóta, Johnny Herbert viszont egészen máshoz hasonlította.

A két bajnokaspiráns, Verstappen és Hamilton vetélkedése lassan talán semmi lesz ahhoz képest, amit a Red Bull és a Mercedes mint csapat bemutat. Noha voltak konfliktusok a pályán is, a médián keresztül üzengetést inkább a két főnök, Christian Horner és Toto Wolff vitte túlzásba az elmúlt hetekben. Emlékszünk, minden a Red Bull hátsó szárnyával kezdődött még év elején… aztán jött a Mercedes első szárnya… és onnantól nem volt megállás.

A külső szemlélők inkább Hornert tartják agresszívebbnek ebből a szempontból, például egy rivális kolléga, Andreas Seidl is megjegyezte, eljutott odáig, hogy minden második mondatában panaszkodik. Wolff ezzel szemben inkább profi manipulátornak tűnik, aki kénye-kedve szerint játszik a sajtóval. Nem mindenki áll azonban egyikük vagy másikuk mellé. Johnny Herbert egyenesen gyerekesnek gondolja, ami a két csapatfőnök között zajlik.



„Komolyan, mint egy játszótér” – kommentálta lényegretörően az egykori Formula-1-es pilóta. Szerinte nagyon nincs jól, amit Wolff és Horner művel, mivel ez csak tönkreteszi azt az élményt, amit az idei év nyújt a rajongóknak, és pont azokról viszi el a reflektorfényt, akikre a leginkább vetülnie kellene. „Ez a játék része persze, de ennek nem róluk kellene szólnia, hanem a versenyzőkről.”

„Ez a bajnokság Maxról és Lewisról szól, ők a gladiátorok” – folytatta, diplomatikusan tanácsot is megfogalmazva a két kakaskodó vezetőnek. „Versenyzői szemszögből nézve, jobb lenne, ha a csapatfőnökök kicsit kevesebbet feltűnősködnének. Tényleg olyan, mint egy játszótér.” A végére azért csak odaszúrt egy kicsit jobban az egyik félnek, a sokat kritizált Red Bullt egyszerűen „rossz veszteseknek” nevezte, elsősorban silverstone-i akciójuk miatt, amikor a Hamiltonra kiszabott 10 másodperces büntetés felülvizsgálatát kérték.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: