DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

A Williams-főnök szurkol, hogy Russellt leigazolja a Mercedes

Bár szeretnék megtartani 2022-re is, Jost Capito csapatvezető őszintén bízik benne, hogy brit versenyzőjük ajánlatot kap a Mercedestől. Elmondása szerint rengeteg az érdeklődő a helyére.

Miközben az már hetekkel ezelőtt eldőlt, hogy Lewis Hamilton két évet hosszabbított a Mercedesszel, azt továbbra sem jelentették be, hogy ki lesz a csapattársa 2022-ben. Sajtóértesülések szerint minden jel arra mutat, hogy az idén a Williamsszel többször is Q3-ba jutó, pontot azonban egyelőre nem szerző George Russell végre megkaphatja az esélyt Valtteri Bottas helyén – a bejelentésre várhatóan a nyári szünetben kerülhet majd sor.

russell-williams-hring-day0



A Magyar Nagydíj pénteki napjára szervezett sajtótájékoztatón – amelyen a Formula.hu is jelen volt – Jost Capito Williams-főnök meg is kapta a kérdést, hogy tudja-e, hogyan áll a döntési folyamat:

„Nem, és nem is foglalkozom vele. Kívánom, hogy George megkapja a Mercedes-ülést, mert olyan helyzetben van és azon a pontján jár a karrierjében, amikor képes megfelelni egy nagycsapatnak és harcolni a világbajnoki címért. Sosem tartanék vissza egy fiatal pilótát, ha ilyen lehetőséget kap. Szóval remélem, hogy megkapja ezt az esélyt. A csapat oldaláról persze szeretnénk megtartani őt, de ha megkapja az ajánlatot a Mercedestől és átigazol, akkor is megkapja tőlünk a teljes támogatást, ha pedig nem, akkor is. Ezért várhatjuk könnyedén a döntést. Rendben leszünk.”

Capito azt is elmondta, hogy azért sem sürgős számukra, hogy a Mercedes döntsön, mert ha Russell távozik, akkor is számos jelentkező van a helyére: „Úgy gondolom, hogy minden egyes pilóta, akinek nincs valami jó ülése jövőre vagy nincs opciója, az pillanatnyilag velünk is tárgyal. Úgy látszik, jelenleg a Williamsé az egyik leginkább vágyott ülés az F1-ben” – fogalmazott a grove-i alakulat főnöke. Ami egyébként a jelenlegi másik pilótájukat, Nicholas Latifit illeti, vele kapcsolatban Capito elmondta, hogy „nincs rá okuk, hogy ne tartsák meg” a második F1-es idényét töltő kanadait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: