DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Verstappen nem aggódik a hátránya miatt

Péntek délutánra három tizedmásodperces hátrányba került a Mercedesekhez képest a holland az F1-es Magyar Nagydíjon, de a Red Bull pilótája szerint ezt bőven vissza lehet még fordítani.

Max Verstappen első hellyel indította péntek délben a 36. Formula-1-es Magyar Nagydíjat, a délutáni második szabadedzésen azonban „csak” harmadik lett, háromtizedes lemaradással az éllovas Valtteri Bottashoz képest. A holland többször is a Red Bull túlkormányzottságára panaszkodott a rádión, ám amikor a nap végén a problémáiról kérdezték, a világbajnokságot vezető pilóta nem tűnt túl aggodalmasnak:

verstappen-redbull-magyar-day1



„Kipróbáltunk néhány változtatást a két szabadedzés között, úgyhogy át kell néznünk, melyek működtek és melyek nem” – magyarázta Verstappen a Sky Sports kameráinak. „A pálya is eléggé forró, olyankor sosem egyszerű, de majd meglátjuk. Főleg egy körön kell javulnunk, de a hosszabb etapokon is, szóval sok dolgot kell átnéznünk, de semmi sokkoló nem történt.”

A Mercedesszel szembeni hátrányról így beszélt a pilóta: „Egyáltalán nem túl nagy ahhoz, hogy ne lehessen ledolgozni. Összességében nem egyszerű egy ilyen nap, amikor ekkora a hőség, úgyhogy alaposan ki fogunk elemezni mindent” – mondta el a versenyző, hozzátéve, hogy az esetleges szombati eső megkavarhatja a lapokat az időmérőre.

Eközben a másik Red Bullt vezető Sergio Perez nem kezdett túl erősen, az ötödik helyen több mint fél másodperccel elmaradt Verstappentől. Ugyanakkor a mexikói is optimista: „Egyértelműen időt kell találnunk, nem érzem teljesen kényelmesen magam az autóban. Szépen lépdeltünk előre ahhoz képest, hogy nem számítottunk ilyen körülményekre, úgyhogy jobban felmértük őket és jobb kört raktunk össze. A forgalom is kritikus volt a körömön, szóval szerintem rengeteg van még ebben holnap. Elég jó elképzelésünk van arról, merre menjünk, szóval optimista vagyok a hétvége hátralévő részével kapcsolatban.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: