DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Russell: Mercedes-motoros autót fogok vezetni

„Esélytelennek” nevezte a fiatal brit, hogy a Red Bullnál vezessen jövőre – az viszont, hogy marad-e a Williamsnél vagy fellép a gyári Mercedeshez, leghamarabb a Belga Nagydíjon derülhet ki.

A Formula-1-es pilótapiac egyik legérdekesebb kérdése, hogy ki lesz 2022-ben Lewis Hamilton csapattársa a Mercedesnél: marad-e Valtteri Bottas vagy áthozzák a Williamstől George Russellt? Sajtóhírek szerint utóbbira van jobb esély, maga a brit pilóta ugyanakkor egyelőre csak annyit árult el, hogy az autója erőforrása milyen lesz:

„Egyértelműen Mercedes-motoros autót fogok vezetni, ez biztos” – jelentette ki a német RTL-nek. „Hűséges mercedeses vagyok. A Mercedes az én autóm, az én márkám. Szóval nincs kétség felőle, hogy jövőre is Mercedes-motoros autóban fogok ülni. Hogy milyen színű lesz az autó, azt még nem tudom.”

russell-dppi_1



Az elmúlt hetekben felmerült, hogy a Mercedes tétovázása révén akár a Red Bull is szemet vethet Russellre, sőt az energiaitalosok „megfontolandónak” nevezték a brit megszerzését. A fiatal versenyző ugyanakkor kategorikusan kizárta et a forgatókönyvet:

„Esélytelen, hogy jövőre a Red Bullnál versenyezzek. Ahogy mondtam, Mercedes-pilóta vagyok. A Mercedes ott volt mellettem egész pályafutásom során. Fiatal versenyzőként rengeteg lehetőséget adott nekem a Mercedes. Természetesen jó hallani a pozitív visszajelzéseket a Formula-1-es közegből vagy más csapatok érdeklődését, de hűséges vagyok a Mercedeshez.”

Russell hangsúlyozta: készen áll rá, hogy Hamilton személyében minden idők egyik legjobbja oldalán versenyezzen, hiszen juniorkarrierje során is generációja legerősebb versenyzői ellen kellett megmutatnia a tehetségét, mint például Max Verstappen vagy Lando Norris. De vajon mikor tudhatjuk meg, hol is fog kikötni jövőre? „A legkorábbi időpont a spái futam lehet, annál előbb biztosan nem. Időigényesek ezek a dolgok. A megfelelő pillanatban kell döntenünk, s ez még nem jött el.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: