DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Red Bull-Russell pletykák – semmi sem kizárt

A Brit Nagydíj fő témája a debütáló sprintfutam mellett az egyik hazai hősnek, George Russellnek a szerződése. A beszélgetésbe már a Red Bull is bekapcsolódott, így az egyre csavarosabbá válik.

Végül is vehetjük úgy, hogy történt bejelentés Silverstone-ban George Russell jövőjéről. A Williams-pilóta ugyanis tisztázta, ezen a hétvégén még egész biztosan nem hozza nyilvánosságra, hol versenyez 2022-től. Hogy csak időhúzás-e a lépés, esetleg Valtteri Bottas érdekében, vagy a Mercedes tényleg inkább a finn felé hajlik, az kérdés, az elodázás viszont ahhoz mindenképpen elég volt, hogy felerősödjenek a pletykák.

Helmut Marko korábban azt nyilatkozta, ők nem feltétlenül utasítanák el Russellt, ha Mercedes-szerződés híján náluk kopogtatna, de ezt a forgatókönyvet maga az osztrák is elég valószínűtlennek tartja. Ennek ellenére most újabb Red Bull-tag szólalt meg az ügyben, igaz, a szavak szinte ugyanazok. Christian Horner is azon lepődne meg jobban, ha Russell szabad préda lenne. „Ha George ott lenne a pilótapiacon, szerintem igen sok csapat kapkodna érte” – kezdte a brit.

A feltételes mód azt sejteti, mintha már csak a nyilvánosság nem tudná a tárgyalások végkimenetelét, Horner szavai azonban árnyalják a képet. Szerinte is hezitálnak még a riválisok. „Bolondok lennénk nem elgondolkozni rajta [Russell szerződtetésén], de nem hiszem, hogy ez opció, a Mercedeses megállapodása miatt” – utalt arra, hogy Russell még mindig az Ezüst Nyilak juniorja.



 

Horner azt ugyanakkor nem érti, miért húzzák-halasztják a címvédők a döntést; véleménye szerint honfitársa már épp eleget bizonyított. „Egyre türelmetlenebbül fog várni arra az esélyre. Már leteltek a tanulóévei, egyértelműen készen áll a következő lépésre. De erre most van szüksége. Totónak meg kellene lépnie ezt. Lewis és George erős páros alkotna, és a brit autósport jövője szempontjából is nagyszerű lenne.”

Russell egyelőre nem tűnik türelmét vesztettnek; legutóbb egyértelművé tette, hogy hűséges marad a Mercedeshez, elvégre mindent nekik köszönhet. Azonban ha a helyzet úgy hozza, mégiscsak hajlandó lenne a „félrelépésre”, mint ez legfrissebb nyilatkozatából kiderült. „Szeretném nyitva hagyni a lehetőségeimet. Nem szeretem bezárni senki előtt az ajtót, és ha valaki tárgyalásokat kezdeményezne, nem mondok nemet.”

Bár nyilván szeretne már tisztán látni ő is, azért megtalálja a szépséget a mostani bizonytalanságban. „Sosem tudhatod, mit hoz a jövő, minden igen drasztikusan meg tud változni. Elég csak Stefanóra [Domenicali] gondolni; a Ferrari csapatfőnökéből lett a Formula-1 vezérigazgatója. Tíz éve senki nem számított volna erre. Sosincs megállás, a Formula-1-ben ez a különleges. A világon csak húsz szabad ülés van. Ha nem hozod az eredményeket, elveszítheted, és talán sosem kapod vissza. Ha csak a 25. legjobb vagy, akkor nincs munkád” – fogalmazott hazai versenye előtt a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: