DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Russell: Nem lesz bejelentés Silverstone-ban

A Mercedeshez várt fiatal pilóta lehűtötte a kedélyeket: nem lesz bejelentés a hétvége folyamán, egyelőre nem tudjuk meg hivatalosan, hogy ő, vagy Valtteri Bottas lesz-e Lewis Hamilton csapattársa.

Sokan már tudni vélik, hogy a Mercedes döntött Lewis Hamilton jövő évi csapattársának kilétéről és George Russell érkezik a csapathoz, míg Valtteri Bottasnak megköszönik az eddigieket - a pletykák szerint a bejelentésre akár már most, Silverstone-ban is sor kerülhet, ezt többek között Martin Brundle is felvetette. Russell azonban most reagált minderre.

00121012_269



"Én már aláírtam a Mercedeshez öt-hat évvel ezelőtt, ez teljességgel igaz, mert ahogy tudhatjátok, ők gondoskodnak rólam. Viszont a jövő évi ülésemmel kapcsolatban még semmi sem dőlt el, semmit sem írtam alá, így semmilyen bejelentés nem lesz Silverstone-ban, ezt elárulhatom" - mondta Russell az F1 Nation podcastben.

Ami pedig a hazai futamát illeti: "Semmivel sem adhat többet egy versenyző csak azért, mert otthon versenyez, hiszen mindig a maximumot kell nyújtani. Viszont ez a plusz izgalom adhat némi plusz lelkesedést, talán ebből származhat extra teljesítmény. De nehéz is a sajtóval kapcsolatos feladatok miatt, sok ilyen esemény zajlik a hétvége során és nehéz ezt kiegyensúlyozni, hiszen marketingszempontból nagy, az év legnagyobb eseménye ez számunkra. De mindez nem befolyásolhatja a versenyzést, szóval meg kell találni az egyensúlyt" - tette hozzá a fiatal brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: