DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nem vár győzelmet a Ferrari a Hungaroringen

Hiába a silverstone-i erős produkció és a két kör híján megszerzett első hely, Leclerc és Sainz is igyekszik reális maradni – igaz, arra szerintük jó esély van, hogy ők legyenek a harmadik erő.

Bár kellett hozzá, hogy az első körben összeütközött a két vb-aspiráns, Charles Leclerc bő egy hete kis híján megnyerte a Formula-1-es Brit Nagydíjat. Végül Lewis Hamilton elkapta őt, de Valtteri Bottasnak például esélye sem volt ellene a másik Mercedesben. A Ferrari tehát jó formában érkezhet meg a Magyar Nagydíjra, Leclerc ugyanakkor nem számít rá, hogy a Hungaroringen megismétlődik a silverstone-i produkciójuk:

leclerc-ferrari-silverstone-1



„Jó dolog optimistának lenni, szerintem mindannyian szeretnénk is azok lenni három ilyen jó teljesítménnyel zárt futam után” – idézi a monacóit a RaceFans.net szaklap. „Másrészt viszont optimistának is kell lennünk. Jó hangulatban vagyunk, de úgy érzem, kicsit optimista lenne, ha a győzelmet vennénk célba Budapesten. Reálisan nézve szerintem annak is örülnék, ha közvetlenül a két élcsapat mögött lennénk.”

Leclerc csapattársa, Carlos Sainz szerint abból sem lehet kiindulni, hogy az idény első harmada alapján kedvezhet nekik a mogyoródi pálya lassú átlagsebessége – például a monacói pole-pozíció alapján –, a spanyol ugyanis már nem tartja ilyen típusúnak a Hungaroringet:

„A budapesti pálya valójában ma már inkább közepes-nagy tempójúnak számít ezekkel az autókkal. Ha megnézzük Monacót és Bakut, ott második-harmadik fokozatban vett kanyarok vannak. A Hungaroringen ezekkel az elképesztő leszorítóerőt produkáló autókkal a középső szektorban folyamatosan negyedik-ötödik fokozatban vagyunk. Szóval már nem annyira tisztán alacsony tempós pálya, mint korábban. És nem gondolom, hogy olyan nagyon kedvezne nekünk a pálya. Viszont úgy vélem, jó lehetőséget kínálhat arra, hogy közvetlenül a Mercedes és a Red Bull mögött legyünk.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: