DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Leclerc: Ez volt a nagy esélyünk, több nem lesz idén

Az elmúlt hetek szenvedését követően kiemelkedően jól teljesített a Ferrari Silverstone-ban. Leginkább Charles Leclerc volt elemében, de végül az utolsó körökben Lewis Hamilton elhappolta a győzelmet.

Óriási esély nyílt hirtelenjében Charles Leclerc előtt a futamgyőzelemre Nagy-Britanniában, amikor is az élen csatázó két versenyző, Max Verstappen és Lewis Hamilton összeütközött egymással és a monacói hirtelen az élen találta magát. Hamilton még egy vitatott mértékű büntetést is begyűjtött (+10 másodperc), mégis viszonylag simán söpörte be a győzelmet.

A Ferrari és más riválisok számára ijesztő lehetett, ahogy Hamilton az utolsó tíz körben ennyire simán ledolgozta Leclerc-rel szembeni 7-8 másodperces hátrányát és vette át a vezetést a leintés előtt nem sokkal. A monacói pilóta éppen ezért kesereg, hogy bár nem várták előzetesen, hogy a győzelemért harcolhatnak Silverstone-ban (az 52 körből 49-et Leclerc töltött az élen), úgy érzik, nem lesz még egy ilyen esélyük idén.

Leclerc örül a második helynek, de úgy érzi, idén nemigen kelhet már versenyre a Mercedesszel


„Úgy érkeztünk meg a legutóbbi versenyhétvégére, hogy reményünk sem lehetett arra, hogy futamgyőzelemért harcolhassunk. Ez is mutatja, mennyire nagyszerű munkát végzünk csapatként. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de a gárda kiválóan dolgozik, ez most egy második helyezésben mutatkozott meg” – idézi Leclerc szavait a Motorsport.com szakoldal.

„Tovább kell folytatnunk ezt a munkát, mert szeretnénk rendszeresen az első helyekért harcolni. Igaz, nagyszerű volt Lewis ellen csatázni a győzelemért, de egyáltalán nem remélhetjük azt, hogy az év további részében ugyanilyen jó helyzetben leszünk. Silverstone-ban valóban minden körben a maximumot hoztam ki az autóból, amikor viszont az első etap során többször is előjött a motorhibám, azt gondoltam, ez véget is vet a versenyemnek. Aztán rengeteg beállítás átváltoztatásával sikerült jelentősen lecsökkenteni a motor apróbb kihagyásainak számát” – tette hozzá Leclerc.

Lesz vajon idén Ferrari-futamgyőzelem, vagy zsinórban a második szezon is eltelik anélkül, hogy a vörös istálló valamelyik pilótáját az első helyen intenék le?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: