DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Russell már nem aggódik a jövője miatt

A Mercedes úgy tűnik, eléggé a középpontban van most a paddock legforróbb témáit illetően. Miután a Hamilton-Verstappen balhé négy-öt napig elhúzódott (legalább), most a pilótapáros is újra terítéken.

A várakozásokkal ellentétben Silverstone-ban nem dőlt el sem George Russell, sem Valtteri Bottas jövője. Vagy legalábbis semmiféle bejelentés nem történt, de hogy mennyire nem került le ez a pont a napirendről, jól mutatja, hogy újra felröppentek a pletykák.

Mint azt a Brit Nagydíj előtt és most már utána is megszellőztették, Bottas elkezdett más csapatok háza táján nézelődni, elsősorban az Alfa Romeóén. Hogy ez egyet jelent-e egy kimondott, de nyilvánosságra még nem hozott határozattal, az bizonytalan, mindenesetre Russell sem volt még soha ilyen közel a Mercedeses előléptetéshez, mint most.

Egészen a mindent elsöprő Hamilton-Verstappen esetig (vagy esetleg a sprintversenyig) talán a fiatal brit jövőjét illető kérdések voltak a leggyakrabban feltettek a paddockban, és most, a két vb-aspiráns ügyének viszonylagos leülepedése után várhatóan ismét visszahelyeződik Russellre a reflektorfény. A harmadik éve a Williamset erősítő tehetség azonban már sokkal lazábban kezeli ezeket.

„Hogy őszinte legyek, a saját javamra fordítottam, és tényleg egyszerűbb, ha pozitívan állsz hozzá” – mondta Russell az Express Sport interjújában. Korábban, még Ausztriában főnöke is elhintette, hogy a szerződése körüli bizonytalanság érzékenyebbé teszi a britet, de ez most megváltozni látszik. „Végtére is minden, ami a médiában olvasható, pozitív hangvételű, ez pedig megkönnyíti a dolgokat. De ha csak magamra gondolok, akkor is; jól teljesítek, szóval nincs is miért aggódnom.” Ez utóbbi, vagyis az eredményesség az, ami őt jelenleg érdekli, a pletykákat épp ezért félre is tette. „Arra összpontosítok, hogy megfelelően teljesítsek, a többi pedig jön majd magától, ez a legfontosabb. Minden kizárólag a köridőről és a teljesítményről szól, minden más másodlagos.”



Russell nem hagyja, hogy a szóbeszédek bármiféle érzelmet kiváltsanak belőle, vagy ha mégis, akkor csak kellemeseket. Szerinte egyébiránt ez utóbbi nem is olyan nehéz. „Nem hagyom, hogy megzavarjon, vagy hogy egyáltalán a gondolataimba férkőzzön, mert mint mondtam, a munkámra kell koncentrálnom. Ha hagyom, hogy a dicséretek töltsék ki a gondolataimat, az vajon gyorsabbá tesz majd a pályán? Kötve hiszem. Sőt, leginkább lelassít.”

„Ha engedem, hogy a negativitás vegye át a hatalmat felettem, az gyorsabbá tesz majd? Nem, az sem, és még annál is lassabb leszek. Ki kell zárni ezeket a külső zajokat. Persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem csal mosolyt az arcomra az a pozitivitás, ami árad a médiából. Minden ember örülne, ha kedves szavakat olvasna magáról. De mint mondtam, ettől nem leszek gyorsabb. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy jó legyek a pályán, mert a karrieremnek ezzel teszem a legjobbat” – hangzottak Russell higgadt, optimista szavai.

Hogy a Mercedes-junior tud-e valamit vagy sem, azt továbbra sem kívánta kommentálni, viszont céljait nem győzte ismételni. Akárhol van, egyetlen dolog lebeg a szeme előtt. „Egyértelműen kemény volt a mezőny végén versenyezni az elmúlt években, és kifulladásig dolgozom a Williamsszel azon, hogy előrébb jussunk. Nyilvánvalóan azért vagyok itt, hogy nyerjek, nyerni akarok. Ha találnék egy olyan helyet, ahol ezt a lehető legnagyobb eséllyel megtehetem, az nagyon különleges lenne” – szólt Russell legfőbb kívánsága.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: