DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Williams: Örülünk, hogy csalódást okoz egy 11. hely

George Russell és a Williams története eddig szépen íródik. Noha a várva várt pontszerzés csak nem akar jönni, a hangulat a csapaton belül érezhetően javult az elmúlt időben.

George Russell már franciaországi 12. helyezése után is csalódottan szállt ki autójából, biztosra véve, hogy sikerülhetett volna a pontszerzés. Ez az elkeseredettség Ausztriában sem enyhült, miután a britnek előbb a Stájer Nagydíjat kellett feladnia pontszerző helyről, majd az Osztrák Nagydíjon Fernando Alonso lökte ki őt a legjobb tízből mindössze néhány körrel a leintés előtt.

A múlt vasárnapi verseny rajtja előtt közvetlenül Russell arról számolt be, hogy valami nem stimmel az autója hátuljával, kicsit aszimmetrikusnak érezve a versenygépet. Bár ez végül nem befolyásolta a végeredményt, a Williams főnöke, Jost Capito szerint képet adott a pilóta lelkiállapotáról és munkájáról. „Egy kicsit ideges és túlérzékeny volt [Russell]. Semmit nem láttunk sem a telemetrián, sem szabad szemmel az autón. George sem jelzett vissza a verseny közben semmit. Egyszerűen semmi nem volt ott” – mondta a csapatfőnök, azt gyanítva, hogy a brit jelenlegi helyzete befolyásolhatja a reakcióit.



 

Bár a csapat így továbbra is pont nélkül áll, Russell teljesítménye komolyan motiválja az egész gárdát. Capito szerint össze sem lehet hasonlítani a mostani Williamset a pár évvel ezelőttivel. „Jó látni, hogy mindenki csalódott, négy hete még mindenki ujjongott volna a 11. hely láttán. Franciaországban a 12. helyezést fantasztikusnak éreztük. Az, hogy most egy 11. hely ekkora elkeseredést okoz, a csapat lelkesedését és szenvedélyét bizonyítja.”

„Ha a tripla hétvége előtt azt mondtuk volna, hogy ilyen eredményekre is képesek leszünk, mindenki őrültnek gondolt volna minket. Most pedig még csalódottak is vagyunk! Ez szépen mutatja, hogy hogyan fejlődünk csapatként” – folytatta Capito.

Ami a Brit Nagydíjat illeti, mely a Williams számára hazai verseny is, a német szakember egy fokkal pesszimistább. „Nehéz lesz ott maradni [a pontszerző helyen]. Rengeteg múlik az időjáráson. Mindannyian tudjuk, hogy Silverstone-ban ez eléggé trükkös lehet. Ha nagyon szeles lesz az idő, akkor bajban vagyunk. Ha nem, akkor talán közel lehetünk ahhoz, ahol most voltunk” – jósolta a Williams-főnök az újabb nagydíj előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: