DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso a Russell-csatáról: Mintha a bajnokság utolsó köre lett volna

Körökön át tartó küzdelemben vívott meg egymással George Russell és Fernando Alonso az utolsó pontért, mely végül a kétszeres világbajnok markát ütötte. Alonso élvezte a csatát, és optimistán távozik.

Egészen az Osztrák Nagydíj hajrájáig Russell állt az utolsó pontszerző helyen, három körrel a vége előtt azonban Alonso, zsebében az egyetlen pontocskával tovarobogott mellette. Russell ugyan nem volt teljesen megelégedve a végeredménnyel, de jó élmény volt számára a világbajnokkal küzdeni, és ezt az álláspontot a spanyol is osztotta.

Amikor Alonsót a futamot követően a párharcról kérdezték, jó hangulatban idézte fel a történteket. „Nagyon parázs csata volt. Úgy tűnt, mintha a bajnokság utolsó köre lett volna. Tudjátok, egy pont aranyat ér nekik is, nekünk is, különösen, hogy a 14. helyről rajtoltunk. Jó volt” – mondta a spanyol.

Előzésével valószínűleg az F1-es világ nagy részének szívét összetörte, és ő maga is elismerte, hogy sajnálta Russellt. „Amikor láttam, hogy George az, egy kicsit elszomorodtam, hogy pont vele kell megvívnom” – mesélt a verseny után. Viszont ő is fejet hajtott az ifjú titán előtt. „Dobogóesélyes lesz és versenyeket nyerhet majd, ha a Mercedeshez megy. De azok már más idők lesznek.”



Alonsót saját bevallása szerint nem bizonytalanította el, hogy egy Williams előtte volt. Elismeri riválisai teljesítményét, de türelemre is int. „Előreléptek, az igaz. De megnéztük, és tavaly ugyanitt a 11. helyről rajtoltak, szóval ezen a pályán egyébként is jól teljesítenek. Várnunk kell néhány versenyt, hogy lássuk, tényleg ennyire gyorsak-e.”

Ami az Alpine-t illeti, a spanyol optimista, és várja a következő versenyeket. „Elégedett vagyok az elmúlt két hétben látott fejlődésünkkel. Ha ezt folytatjuk, Silverstone-ban a legjobb hét-nyolc között lehetünk. Rajtunk múlik, hogy tartani tudjuk ezt az irányt” – összegezte Alonso. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: