DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Power Rankings: Két brit a holland nyomában

Az idei kilencedik tökéletes, azaz tízpontos teljesítmény a Brit Nagydíjon talált gazdára, de büszke tulajdonosa egy orrhosszal egyelőre lemaradt arról, hogy teljesítményrangsorunk dobogójára kerüljön.

A Formula Podcast futamértékelő sorozatában az állandó stáb és a meghívott vendégek nem csupán a versenyhétvégék legemlékezetesebb mozzanatait és egyéni teljesítményeit idézik fel, hanem egyúttal a mezőny mind a 20 tagjának aktuális teljesítményét is értékelik 1 és 10 közötti skálán, melyen a végeredmény mellett az időmérős teljesítményt, a körülményeket, az esetleges műszaki nehézségeket, a pilóták által bemutatott manővereket és az autójuk által biztosított lehetőségeket is figyelembe veszik.

A Brit Nagydíjon is gazdára talált egy kerek tízes a Formula Podcast teljesítményértékelésében: ezúttal Charles Leclerc örvendhetett ennek a pontszámnak idén először, a monacói eddigi legjobbja a barcelonai kilenc és feles volt. Szintén a szezonja eddigi legerősebb pontszámát kapta tőlünk a 9 pontra értékelt Fernando Alonso, valamint a csapattársa ellen szép előzést bemutató Nyikita Mazepin is. A leggyengébb produkciót egyértelműen Sergio Perez nyújtotta a hétvégén, akit az idei legalacsonyabb pontszámával, egy négyessel honoráltunk ezért.

A silverstone-i pontszámok:

silv2



Az összetett első három helyén továbbra is Verstappen, Norris és Hamilton áll, mögöttük viszont komoly mozgolódás volt annak ellenére, hogy ahogy egyre jobban előrehaladunk a szezonban, egy-egy kiugróan magas vagy alacsony pontszám egyre kisebb változást jelent.

A Formula Podcast Power Rankings állása:

silv1

A harmadik táblázat a legjobb formában lévő versenyzők sorrendjét ismerteti: itt az utolsó négy verseny produkcióját vesszük figyelembe, méghozzá súlyozottan: a legutóbbi számít a legtöbbet, a néggyel ezelőtti pedig a legkevesebbet.

A versenyzők formája az elmúlt 4 futam alapján:

silv3

A brit hétvége pontozását az indoklásokkal együtt meghallgathatod a Formula Podcast alábbi adásában – ha csak erre a részre vagy kíváncsi, azt 58:50-től hallhatod. Ha van kedved beszélgetni a témákról, és szeretnél része lenni egy barátságos, egymást és az ellenvéleményt tiszteletben tartó közösségnek, csatlakozz a Formula Podcast Facebook-csoporthoz!

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: