DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Körtörlés miatt bukta a negyedik helyet Perez

Beférhetett volna a második sorba a Red Bull-os mexikói, ám a pálya elhagyása miatt egy pozícióval hátrébbról vághat neki a sprintkvalifikációnak – amelyben még így is sok lehetőséget lát.

Sergio Perez az ötödik helyen zárta a Formula-1-es Brit Nagydíj pénteki időmérő edzését, ám ez lehetett volna negyedik pozíció is, ha nem szélesíti ki a pályát az utolsó Q3-as köre során. De megtette, így azt a szabályok értelmében törölték – ahogy egyébként rajta kívül Sebastian Vettelét is –, ezzel pedig a mexikói Red Bull-os Charles Leclerc mögé szorult a rangsorban.

perez-redbull-silverstone-day1



„Szélesen fordultam a 15-ösbe érkezve, ezért törölték a körömet. Kár érte, de ezek a szabályok” – értékelt a vegyes zónában Perez. „Nagyon más egyensúlyt tapasztaltam a Q3 végén sajnos, így nem tudtam mindent kihozni abból a körömből.”

„A negyedik hely jobb lett volna, mivel így a sprintversenyen kell ezt visszahoznunk, de még így is rengeteg lehetőség van, és érdekes lesz látni, mi történik a sprinten. Ha sikerül előrelépnünk, akkor erős helyzetben lehetünk.”

Perez összességében elégedett a kvalifikációs teljesítményével, főleg annak fényében, hogy az azt megelőző egyetlen szabadedzésen még rettenetesen szenvedett az RB16B-vel: „Teljesen más autóval szembesültem délután. A szabadedzésen küszködtem az autóval, de ahogy telt a nap, úgy javult a helyzet, szóval szerintem jól sikerült a beállítások változtatása az időmérőre. Várom a holnapot, remélhetőleg sikerül mindent kiaknáznunk. A célunk, hogy előrelépjünk és erős pozíciót szerezzünk a legfontosabb versenyre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: