DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Leclerc: Mindannyian az ismeretlenbe ugrunk

Elégedetten értékelte az F1-es Brit Nagydíj időmérőjén megszerzett negyedik helyét a monacói, aki elmondása szerint magabiztosan érezte magát a Ferrariban, a szombatot pedig izgatottan várja.

Ahogy idén már nem először, a silverstone-i időmérőn is Charles Leclerc volt a középmezőny legjobbja, sőt negyedik helyével még az egyik Red Bull-ost, Sergio Perezt is megelőzte. A Ferrari versenyzője érthető módon elégedetten nyilatkozott a pénteki nap végén a vegyes zónában:

leclerc-ferrari-silverstone-day1



„Nagyon boldog vagyok. Trükkös időmérő volt: nagyon kevés felkészülési időnk volt a kvalifikáció előtt, ez pedig mindig megnehezíti a dolgokat. De jó munkát végeztünk, maximálisan kihoztuk az autóban rejlő potenciált, és igen, izgalmas ez a hétvége. Szombaton lesz egy sprintversenyünk, és nem igazán tudjuk, hogyan vágjunk neki. Csak próbáljuk a lehető legjobb futamot teljesíteni.”

„Rendkívül magabiztos voltam az autóban, különösen a Q1-ben. A Q2-ben nem voltam azon a szinten, mint szerettem volna lenni. Aztán a Q3-ra visszatért az önbizalmam, valamint a tempó is az autóban, szóval elégedett vagyok, ahogy alakultak a dolgok.”

Leclerc a szombaton debütáló sprint kapcsán nem igazán tudja, mire számítson: „Meglátjuk, mi lesz, nem szeretek elhamarkodottan beszélni. Mindannyian az ismeretlenbe ugrunk. Lesz egy második szabadedzésünk, ahol megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni a sprintre, aztán kiderül, mire lehetünk képesek” – fogalmazott a fiatal monacói, aki a hétvégén egyébként speciális sisakfestéssel (is) emlékezik meg a Ferrari 70 évvel ezelőtti első F1-es nagydíjgyőzelméről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: