DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Gasly: Még semmi sem dőlt el

A Mercedes-George Russell bejelentésre várt az F1 világa a Brit Nagydíjon, amiből végül nem lett semmi (még). Ám nemcsak az az egyetlen kapós ülés, és a brit mellett más is vágyik az előrelépésre.

A Max Verstappen melletti másik Red Bull-ülés sorsa például talán nincs annyira reflektorfényben, mint az Ezüst Nyilaké, a mezőny hátsóbb régióiban pedig végképp nem ez a fő téma. Noha úgy tűnik, mintha a pilótakeringő most Russellről szólna, többek jövője sem tisztázott még.

A fent említett Red Bull-os hely kapcsán például Pierre Gaslyé sem. A francia amióta 2019-ben visszaültették az AlphaTauriba, megtalálta jó formáját, és azóta gyakorlatilag konstans jól teljesít. Tavaly élete első futamgyőzelmét is megszerezte a kisbikákkal, és már idén is dobogóra állhatott, még Bakuban. A francia szárnyalását a nagycsapatnál sem hagyták szó nélkül, Helmut Marko szerint ez az eddigi legjobb Gasly.



A Red Bull tanácsadója ezzel együtt azt is kijelentette, ha most lenne Verstappen csapattársa, már másképp teljesítene, mint tette azt elsőre. Gasly köszöni a dicséretet, és jogosnak is érzi. „Szerintem ez igaz, valóban fejlődtem, kicsit fel is nőttem. Sok éve dolgozom már együtt ezzel a csapattal, jó a munkakapcsolatunk, tudjuk, mit akarunk egymástól. Szóval igen, úgy gondolom, ez helyes meglátás” – reagált Marko szavaira Gasly a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is jelen volt.

Az osztrák a korábbi kommentjében azt is elhintette, talán van még visszaút a francia számára a Red Bullhoz. Gasly egyelőre igyekszik elhessegetni ezeket a gondolatokat. „Most csak magamra koncentrálok, a saját teljesítményemre, hogy annyi pontot gyűjthessek a csapatnak, amennyi lehetséges. Nagyon erős szezonunk van, az ötödik helyért versenyzünk, ilyen korábban még nem volt. Ez a legfontosabb most, a többit meglátjuk az év későbbi részében.”

Noha még mindig a Red Bull-család tagja, Gaslyról már korábban kiderült, hogy más csapatokkal is tárgyalásokat folytat. A Markóval történt egyeztetéseket is rövidre zárta. „Beszélünk erről, de jelenleg nincs semmi, amit a médiával megoszthatnánk. Szerintem a helyzetem egyértelmű. A jövőm a Red Bull kezében van. Az AlphaTaurival nagyon jól teljesítek most, és ez boldoggá tesz. Nyilván jobb helyezésekért szeretnék csatázni, de ez csak egy személyes cél számomra az F1-ben. Az biztos, hogy ez a döntés nem a következő napokban fog megszületni. Meglátjuk, hogy alakul az év, de biztos vagyok benne, hogy pár héten belül már többet fogok tudni.”  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: