DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Marko: Gasly már teljesen megváltozott

A Red Bull osztrák szakembere úgy véli, az AlphaTauri francia pilótája nagyszerű formát mutat és erősebbé vált az elmúlt években, így már másképp teljesítene, mint tette azt 2019-ben.

Az energiaitalos alakulatról elég ismert, hogy nem sok időt adott a fiatal tehetségeinek a bizonyításra. Akadt pár olyan versenyző, akiben rengeteg potenciál volt, mégis elengedték a kezüket, ami főként abból a szempontból érdekes, hogy néhányan kifejezetten jól szerepeltek más szériákban a későbbiek folyamán.

Vannak viszont olyan szerencsések, akiknek adtak még egy második esélyt, így például Pierre Gasly számára, aki 2017-es bemutatkozása után két évvel megkapta a lehetőséget a nagyok között és Max Verstappen csapattársa lehetett. Az eredmények viszont nem voltak elég kielégítőek, így mindössze 12 futam után visszakerült a juniorcsapathoz. A francia versenyző viszont kiváló formában van, tavaly Monzában megszerezte pályafutása első győzelmét, idén pedig Bakuban állhatott fel ismételten a dobogóra.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is elégedett a látottakkal és bár folyamatosan figyeli a pilótákat, egyelőre kizárta annak a lehetőségét, hogy valaki átvenné Sergio Perez helyét.

„Teljesen egyetértek azzal, hogy ez a legjobb Gasly, akit eddig láttunk. Jelenleg a visszatérés kérdése nem merült fel, de Verstappen mellett sosem tudni, láthatod, ahogy Sergio is küzd a kvalifikációkon. Mindenesetre Gasly megváltozott, nemrégiben hosszasan beszélgettem vele Grazban, már nem úgy reagálna a dolgokra, mint annak idején a Red Bull Racingnél” – idézte Marko szavait a Motorsport.



A Red Bull igazán jó helyzetben van jelenleg, hiszen vezetik a tabellát a konstruktőri és az egyéni bajnokságban egyaránt, sorozatban a legutóbbi öt versenyt megnyerték, ráadásul a fiókcsapat is kiválóan teljesít. Az AlphaTauri idén egy tapasztalt és egy teljesen újonc pilótával vágott neki a szezonnak, ha pedig az eredményeket figyeljük, meglátszik némi különbség. Yuki Tsunoda eddigi legjobbja egy 9. hely volt, ezzel szemben csapattársa mindössze kétszer zárt a legjobb 10-en kívül.

A csapat jelenleg a pontverseny 5. helyén áll közvetlenül a Ferrari mögött, igaz már velük szemben is jelentős lemaradásban vannak, ám Marko még így is bizakodó és szerinte képesek lehetnek felvenni velük vagy akár a Mclaren pilótáival is a versenyt.

„Szerintem ez lehetséges lenne. Az egyik oldala ennek az, hogy Tsunoda nem végez rendszeresen pontszerző helyen, Gasly viszont igen, a másik pedig az, hogy volt két-három olyan verseny, amikor nem tudták kihasználni az autóban rejlő potenciált. Alapvetően viszont ez a célunk és ez az egyik oka annak, amiért kitartunk Gasly mellett” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: