DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Gasly: Több ajánlatot is kaptam 2022-re

A jelenleg az AlphaTaurinál versenyző Pierre Gasly jövője a szezon egyik legforróbb szóbeszéde, hiszen a Red Bullnál annak idején nem tudott bizonyítani, így akár távozhat is a csapat kötelékéből.

Értelmetlennek tűnne a Red Bull részéről elengedni Pierre Gaslyt, aki egy középcsapatnak számító AlphaTaurival már többször is dobogón végzett, mi több, megnyerte a 2020-as Olasz Nagydíjat is, Monzában.

Azonban a franciának zűrös múltja van a Red Bull-lal, hiszen 2019-ben őt karolta fel a csapat Daniel Ricciardo helyére a faenzaiaktól, azonban annyira gyatra teljesítményt nyújtott, hogy mindössze 12 versenyt követően visszaültették az akkor még Toro Rosso néven futó kiscsapatukhoz.



Gasly az F1.com-nak adott interjút a jövőjével kapcsolatban: „Hamarosan elbeszélgetünk erről A Red Bull-lal és különösen Helmuttal” – utalt a csapat főtanácsadójára, Dr. Helmut Markóra a francia. Gasly 2019-es lefokozása óta azonban ahelyett, hogy összeomlott volna, egyenesen feltámadt, így joggal merülhet fel benne, hogy ha a Red Bull nem kér belőle, akkor akár máshol is megpróbálhatja a szerencséjét.

„Érdeklődtek már nálam” – ismerte el Gasly, azonban mivel csak az Alfa Romeónál, a Williamsnél és a Mercedesnél vannak kérdőjelek a pilótapárost illetően, eléggé korlátozottak a lehetőségei a Red Bull háza táján kívül.

„A legjobbamat próbálom nyújtani, megmutatni, hogy mi rejlik bennem és az egyetlen célom, hogy az AlphaTauri számára a lehető legtöbbet adjam, és amit most csinálunk, az szerintem remek. Idén talán elérhetjük a csapat fennállásának legjobb eredményét, ami óriási siker lenne, ez az én személyes célom erre a szezonra, aztán pedig meglátjuk, hogy melyik ajánlat számomra a legvonzóbb. Nyilván az egész a Red Bullon múlik, majd meglátjuk, miként döntünk a közös folytatást illetően.”

Jelenleg Sergio Perez Max Verstappen csapattársa az anyaegyesületnél, s bár a mexikói csak egyéves szerződést kapott az energiaitalosoktól tavaly év végén, jó esély mutatkozik rá, hogy nem szeretnének megválni a mexikóitól, miután a csapat vezeti a világbajnoki pontversenyt és Perez is tudott már futamot nyerni. Persze az is lehet, hogy az egészet csak Gasly találta ki, hogy így helyezzen nyomást a Red Bullra.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és két futam között sem hagyunk benneteket unatkozni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: