DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Átigazolna-e Bottas szükség esetén a raliba?

Nincs fejlemény – válaszolta Valtteri Bottas arra a kérdésre, hogy tudja-e már, hol versenyez 2022-ben. A finn a Mercedes kötelékében maradna, s bár nem zárja ki a ralit sem, ezt nehezen tartja elképzelhetőnek.

Vélhetően kevesen vannak, akik hisznek abban, hogy Valtteri Bottas 2022-ben is a Mercedes pilótája maradhat, maga az érintett azonban a Brit Nagydíj csütörtöki sajtónapján újfent nyomatékosította: reménykedik benne, hogy megtarthatja a csillagos volánt, amelynek fő várományosa a Williams kötelékében pallérozódva immáron kiemelkedően teljesítő Mercedes-pártfogolt, George Russell. Az esetleges bejelentést számos forrás a fiatal brit versenyző hazai versenyének csütörtöki sajtónapjára jósolták, de mivel ez nem történt meg, mindkettejük sorsa tovább lóg a levegőben. 

„Sajnos semmilyen hírem nincs számotokra – válaszolta a jövőjét firtató kérdésre Bottas Silverstone-ban, az FIA virtuális sajtótájékoztatóján, amelyen jelen volt a formula.hu is. - Nincs előrelépés, de remélhetőleg hamarosan beszélünk majd erről, de most még semmi fejlemény nincs.”

GP2110_145336_MS25073-1
A kilencszeres nagydíjgyőztes finnről az elmúlt hetek paddock-pletykái úgy tartják, hogy amennyiben távoznia kell a Mercedestől, az Alfa Romeo és korábbi munkaadója, a Williams is szóba jöhet pályafutása következő állomásaként. Mivel az északi pilóta imádja a raliversenyzést, amelynek az elmúlt évek során többször versenykörülmények között is hódolt, sőt, vállalható eredményeket ért el, érdemes feltenni azt a kérdést is: szóba jöhet-e a szakágváltás, felcsaphat-e raliversenyzőnek, mint ahogyan Kimi Raikkönen tette, amikor 2009 végén távoznia kellett a Ferraritól?



„Azzal kezdeném, hogy nem szeretek így gondolkodni, mert mindig megpróbálok pozitív lenni – mondta Bottas, amikor arról kérdezték, hogy vészforgatókönyvként elképzelhető-e a ralis váltás. - Tudom, hogy mit akarok, a csapattal akarok maradni, mert ez a legjobb esélyem arra, hogy futamokat nyerjek jövőre és harcolhassak a bajnoki címért. Ha valami miatt ez nem jönne össze, előbb áttekinteném az F1-ben kínálkozó egyéb lehetőségeket, természetesen, mert imádom az F1-gyet, élvezem, és továbbra is azt gondolom, hogy lehet előttem pár igazán jó év. Aztán? Soha ne mondd, hogy soha! Rali? Nagyon élvezem, igazán remek móka. Minden alkalommal, amikor raliautóban ülök, óriási a mosoly az arcomon, mert tényleg jó móka. Hogy ezzel foglalkozzam a jövőben? Az necces lenne azért, mert az ottani srácok roppant versenyképesek, hiszen egész életükben ezt csinálták. Soha nem mondd semmire, hogy soha, de jelen pillanatban teljes mértékben az F1-re és elsősorban az előttünk álló hétvégére összpontosítok.”

Az évad tizedik fordulója előtt Bottas 92 ponttal az egyéni tabella 5. helyén áll: az előtte állomásozók közül Lando Norristól 9, Sergio Pereztől 12, míg a csapattárs Lewis Hamiltontól 58 ponttal van elmaradva.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: