DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mercedes: Izgalmas a silverstone-i fejlesztésünk

Andrew Shovlin, a vb-címvédő istálló vezető pályamérnöke bízik benne, hogy a Brit Nagydíjon erősebben szerepelhetnek, mint a spielbergi dupla során – a fejlesztés mellett a múlt is emellett szól.

Az elmúlt hetekben egyértelműen a Red Bull ragadta magához a kezdeményezést a Formula-1-es világbajnoki harcban: az energiaitalosok zsinórban öt győzelmet arattak, s immár Max Verstappen előnye több mint egy győzelemnyi Lewis Hamiltonnal szemben az összetettben. Persze a Mercedes nem adja fel a küzdelmet: noha eleinte arról beszéltek, hogy már a 2022-es autóra koncentrálnak, később pontosították ezt, s kiderült, hogy a soron következő Brit Nagydíjon még érkezik egy fejlesztés a W12-eshez.

mercedes-spielberg-ham-bot



Erről a bizonyos utolsó fejlesztésről beszélt Andrew Shovlin, a Mercedes vezető pályamérnöke, akinek a szavai alapján sokat várnak a szóban forgó újításoktól (igaz, Hamilton nem osztja ezt az álláspontot) – minderről a csapat szokásos saját videóban nyilatkozott a szakember:

„Várjuk Silverstone-t, érkezik egy jó kis fejlesztésünk oda, amely igencsak izgalmasnak ígérkezik. Várjuk a hazai közönséget is, nyilván rengeteg Lewis-rajongó lesz közöttük, emellett ezen a pályán jól is szokott működni az autónk. Van néhány napunk, hogy összeszedjük magunkat, kielemezzük az eredményeket, és felkészítsük az autókat a továbbfejlesztett karosszériával, de optimisták vagyunk, hogy jobb hétvégénk lehet.”

Shovlin arra is rámutatott, hogy a bizakodásukat erősíthető, hogy Spielberggel ellentétben Silverstone-ban általában jól szokott szerepelni a Mercedes: „Mondhatjuk, hogy Ausztriában az előző évek során is küszködtünk. Nehéz pályáról van szó, amely szemlátomást nem is passzol az autónkhoz, de próbáljuk megérteni ezeket a problémákat. Silverstone-ban ugyanakkor rendszerint jól mentünk, és Lewis is élvezi azt a helyszínt. Egyfelől köszönhető ez a tempós vonalvezetésnek, másfelől a fantasztikus támogatásnak, amelyet a hazai közönségétől kap. Szóval várjuk, de így is komoly kihívást fog jelenteni a hétvége. Meg kell birkóznunk a sprintkvalifikációval is, de remélhetőleg jobban fogunk teljesíteni és fel tudjuk venni a harcot a Red Bull-lal.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: