DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: A silverstone-i fejlesztés nem elég a Red Bullhoz

Lewis Hamilton úgy véli, hogy a Brit Nagydíjra érkező fejlesztésekkel sem lesz képes a Mercedes eltüntetni hátrányát az Ausztriában domináló rivális Red Bull-lal szemben.

A múlt heti Osztrák Nagydíj küzdelmesen alakult a címvédő számára, lemaradása már 32 pont Max Verstappen mögött az egyéni összetettben. Andrew Shovlin, a Mercedes vezető pályamérnöke is elismerte, hogy nem tudtak javulni a második spielbergi hétvégére. A világbajnok számára sem kétséges, hogy nehéz helyzetben vannak. Miközben az Ezüst Nyilak újításokkal készülnek a silverstone-i versenyre, hogy csökkentsék a hátrányt a Red Bull mögött, Hamilton szkeptikus a hatásukkal kapcsolatban.

„Érkeznek apróbb fejlesztések, de ahhoz nem elegendőek, hogy eltüntessük a különbséget. Van még min dolgoznunk" – mondta a hétszeres világbajnok az Autosport lapnak.

A legutóbbi fejlesztési csomag az élre repítette a Milton Keynes-i alakulatot az elmúlt öt verseny során, ezzel a címvédő már a május eleji Spanyol Nagydíj óta nyeretlen. A Mercedesnél úgy gondolják, hogy a bikák rendelkeznek a legerősebb csomaggal, de Hamilton bízik benne, hogy az elmúlt néhány pálya karaktere is a riválisoknak kedvezett.



„Az elmúlt néhány futam nehéznek bizonyult számunkra, egyértelműen zavartalanul autózott az élen [Verstappen]. Nem sokat tehettem ellene. Természetesen bizakodom, hogy a következő versenyen más forgatókönyvet láthatunk, de ha ránézünk az autójukra, olyan, mintha sínen húznák. Mindent bele kell hát adnunk. Az elmúlt két hetet a gyárban töltöttem, hogy minden héten a lehető legtöbb információt szerezzem az autóról. Ennek ellenére nem viselkedett jól [Ausztriában] valami oknál fogva. Nagyon remélem, hogy a következő versenyeken jobb lesz a helyzet” – zárta gondolatait a brit.

Csapattársa, Valtteri Bottas is egyetértett vele, hogy a Red Bull Ring vonalvezetése nem kedvezett a Mercedesnek és reményteli, hogy Silverstone előhozza az erősségeiket.

„Kétszer egymás után versenyeztünk ugyanazon a helyen, és egyértelmű, hogy a Red Bull gyorsabb volt itt nálunk. De ez más pályákon megváltozhat” – magyarázta a finn. „Úgy vélem ez a pálya nagyon jól illett az autójukhoz, de máshol sem lesznek lassúak. Silverstone-ban rengeteg gyors kanyar van, meglátjuk, mi fog történni. Tervezünk új alkatrészeket vinni Angliába, azután viszont leállunk a fejlesztésekkel. Továbbra is a lehető legkeményebben fogjuk nyomni, de tudjuk, hogy rendkívül nehéz lesz” – fejtette ki álláspontját Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: