DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Mercedes: Valamit nem csináltunk jól

Nem tudják megmondani, hogy mit csináltak rosszul, de hogy valami nem sikerült, az biztos - nem találtak teljesítményt, nem javultak a második spielbergi hétvégére sem.

Hetek óta szenved a Mercedes Formula-1-es csapata, a fejlesztési versenyben egyértelműen felülmúlta ellenfelét a Red Bull, az energiaitalosok fölénye pedig egyre csak nő, így a világbajnoknál érezhető a feszültség és ha pánik nem is, de tanácstalanság feltétlenül. Magyarázatokat és ígéreteket is hallottunk már, most Andrew Shovlin, a Mercedes vezető pályamérnöke beszélt erről:

00121018_210



"Őszintén szólva nem érződik úgy, hogy valós előrelépést tettünk. Egy kicsit jobb lett az autó egyensúlya a teljes körre vetítve, de nem találtunk tizedmásodperceket a teljesítményünkben, szóval továbbra is megvolt a különbség. Mi generáltuk magunknak a problémáinkat az elrontott időmérővel, ez elég nehézzé tette azt, hogy egyáltalán gondoljunk Max kihívására. Szerintem még akkor sem okoztunk volna nekik problémát, ha Lewis közvetlenül mögüle rajtolt volna" - idézi Shovlin szavait a RacingNews 365.

"Nem az volt a helyzet, hogy valamit egyértelműen rosszul csináltunk volna, de ha megnézzük a teljesítményt, el kell ismernünk, hogy valamit nem csináltunk jól" - tette hozzá a szakember, aki azt is elmondta, hogy természetesen ez a pálya nem feküdt az autójuknak, a gumik sem őket segítették, de így is aggasztó számukra az, hogy a McLaren is mennyire rájuk esett, sőt, végül Lando Norris előttük is végzett.

Toto Wolff persze Silverstone-ra fordulatot ígér...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: