DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Mercedes: Silverstone-ban mindenkit lesöprünk

A címvédő istálló nyeretlenségi szériája egyre hosszabbra húzódik, de Toto Wolff megpróbálta megtalálni a helyzetben a pozitívumot. Még viccelődött is a lemaradásukon.

Nagyot fordult a világ a Mercedes Formula-1-es alakulatával, ami a május eleji Spanyol Nagydíj óta nem nyert futamot, hátránya pedig az egyéni és a konstruktőri tabellán is egyre nagyobbra nő a Red Bull-lal szemben. A csapat már az idei első nagyobb vereségét, a nehezen alakult Monacói Nagydíjat követően is arról beszélt, ezt követően még erősebben tér vissza, ám az ígérete beteljesítése azóta is várat magára. A múlt hétvégi második ausztriai nagydíj sem alakult ideálisan a Mercedes számára, ami egy második és egy negyedik helyezést vihetett haza, miközben Max Verstappen újabb futamgyőzelmet ünnepelt. Toto Wolff értékelte a helyzetet.

wolff-portre-20211



„A tempónk rosszabbnak tűnik, mint ahol valójában tartunk. A McLaren mögött ragadtunk, és ha a győzelemhez nem is voltunk elég gyorsak, de közel lehettünk volna. Összességében ez a kármentésről szólt” – magyarázta a csapatvezető, aki Lewis Hamilton autójának sérülése kapcsán viccelődve úgy fogalmazott, a következő futamon mindenkit lesöpörnek a pályáról, és fél perces előnnyel érnek célba.

Persze pontosan tudják, hogy ekkora előrelépést két hét alatt lehetetlen tenni. Körülbelül 0,25 másodperces körönkénti hátrányt kellene ledolgozniuk ahhoz, hogy egálban legyenek a Red Bull istállójával. „Silverstone talán más lesz. Az előző héthez képest látjuk, hogy az előrelépést az autó alaposabb megértése hozta el. Felfedeztünk új nyomokat, amelyekkel idővel akár újra versenybe is kerülhetünk. Mindig szkeptikus vagyok, számomra a pohár mindig félig üres, de ha optimista akarok lenni, akkor azt mondom, hogy a konstruktőri és az egyéni tabellán is egyetlen kiesésre vagyunk attól, hogy újra egálban legyünk, szóval messze még a vége.”

E4uu3MgWQAgjTQo

„A morál rendben van, de ezen aktívan dolgoznunk kell, mert sorozatban hét megnyert világbajnoki cím után minden vereségnek tűnik. A második és negyedik helyen végeztünk, ez nem a világ vége. Láthattuk, a McLarennél mennyire boldogok voltak az eredményükért, szóval figyelembe kell vennünk, hogy ez egy nehéz bajnokság, nem számíthatunk minden évben arra, hogy elautózunk a naplementébe. Mindent megteszünk azért, hogy a Red Bullnak se legyen erre lehetősége” – idézte őt a PlanetF1.

Az egyéni tabellán Verstappen előnye 32 pont Hamiltonhoz képest, a konstruktőri értékelést pedig a Red Bull vezeti 44 ponttal a Mercedes előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: