DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

A Mercedes Russellnek: A jó munka kifizetődik majd

George Russellt 2019-es debütálása óta a Formula-1 egyik legígéretesebb új tehetségének, a jövő bajnokának tartják. Az egyetlen bökkenő, hogy harmadik éve a sereghajtó Williamsben ül, és csak vár.

Toto Wolff korábbi nyilatkozata alapján a Mercedes-pártfogolt türelmének még ki is kell tartania legalább a nyári szünetig, ugyanis jól át szeretnék gondolni a másik ülés sorsát. Lewis Hamilton maradása az Osztrák Nagydíj óta biztos, az ő társát kell tehát megtalálni, ami úgy sem egyszerű, hogy a hétszeres világbajnoknak állítása szerint teljesen mindegy, ki vezet mellette.

Russell remek teljesítménye – melynek köszönhetően a Williams már egy 11. helyet is kudarcként él meg – egyre sürgetőbbé teszi, hogy végre megkapja az esélyt, ami járna neki egy topcsapatban, és bokszutcai pletykák szerint, az Ezüst Nyilak kommunikációja ellenére, akár már Silverstone-ban bejelentés jöhet. Russell igyekszik jelenlegi csapatára fókuszálni, de nem tagadhatja, hogy a Mercedes-ülés ott van a gondolatai között.

„Folyamatos kapcsolatban állok a Mercedesszel, nyilván azért, mert mindig is ők támogattak engem. Az ő juniorjuk vagyok, és az ő kezükben van a sorsom, akárhol is legyek” – beszélt a címvédő alakulattal való viszonyáról a fiatal brit.



 

„Mindig azt mondták nekem, hogy ha jó munkát végzek, meglesz az eredménye. Ez ennyire egyszerű.” Kérdés persze, hogy mikor, a csapat ugyanis épp csak az időpontot nem konkretizálta. Russellnek már tavaly is mindenki odaadta volna a másik Mercedest (nemcsak arra az egy futamra, amelyen a koronavírusos Hamiltont helyettesítette), ehhez képest még mindig a Williamsben malmozik.

A pilóta mindezek ellenére látszólag nem veszítette el a türelmét. „Az év végéig most is Mercedes-motoros autóban ülök, ez biztos. Mercedes-pilóta vagyok, és hűséges vagyok hozzájuk.” Russell a maga 23 évével még igencsak messze van a kiöregedéstől, de talán a legjobb éveit vesztegetheti el, különösen, ha kortársaira – Max Verstappenre, Lando Norrisra – gondolunk, akik működőképes autókban szárnyalnak. Természetes, hogy a brit is csatlakozna már hozzájuk.

„A győzelemért és a világbajnoki címért szeretnék csatázni. Annyira keményen dolgoztam azért, hogy bekerüljek az F1-be, és most a 15. helyért nem kell úgy megfeszülnöm. Azért vagyok itt, hogy győzzek. Nyerni akarok, inkább előbb, mint később” – mondta Russell. Szavaiból érezhető, hogy az a türelem mégsem véges.

A brit az első hely helyett most a tizedikért harcol foggal-körömmel, és élete esélyéhez hasonlóan a williamses pontszerzés sem akar elérkezni. Russell próbál optimista maradni, mindennel kapcsolatban; úgy tűnik, egyelőre ez a legtöbb, amit tehet. „Hétről hétre a legjobbamat nyújtom. Ki tudja, valami csak kisül belőle.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: