DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 26. vasárnap
F1

Wolff: Lewis Russell-lel is kiegyezne

Miután az Osztrák Nagydíjon Lewis Hamilton bejelentette két szezonra szóló hosszabbítását, az egyik legfőbb kérdéssé ismét az vált, vajon ki kerül mellé. A britnek ez főnöke szerint teljesen mindegy.

Azt követően, hogy múlt hét szombaton hivatalossá vált Hamilton maradása a Mercedesnél, a csapat gyorsan ki is nyilatkoztatta, hogy a csapattárs bejelentésével még várni fognak. Ha hihetünk az Ezüst Nyilak kommunikációjának, a nyári szünetig nem tudjuk meg, kié lesz a másik ülés.

A szabad helyre egyértelműen két jelölt van, a jelenlegi „tulajdonos” Valtteri Bottas, illetve az esélyre már a 2019-es debütálása óta váró Mercedes-nevelt, George Russell. A csapat főnöke, Toto Wolff most elmondta, a döntés elodázásának megvannak az okai. „A legfontosabb, hogy Lewis szerződése megvan. A következő néhány versenyhétvégén majd átgondoljuk, mi legyen a második ülés sorsa” – tette egyértelművé Wolff, hogy Hamilton megtartása élvezett elsőbbséget.



„Mindig is nyílt lapokkal játszottam mind Valtterivel, mind George-dzsal, és ugyanígy fogok tenni a későbbiekben is” – tért át az osztrák a másik versenyző kérdésére. Azt szinte kész tényként kezeli mindenki, hogy Hamiltonnak ráhatása van a Mercedes-ülés sorsára, Wolff azonban most cáfolta, hogy valóban ennyire a hétszeres bajnoktól függne minden.

„Nem ez a helyzet. Lewis a csapat része, és természetesen beszélünk ezekről vele, de ugyanígy Valtterivel is mindenről egyeztetünk. Például megkérdeztem tőle, hogy rendben van-e, ha most bejelentjük Lewis szerződését, amire ő azt válaszolta, hogy ’Nekem mindegy’. Szóval teljesen nyíltan kommunikálunk” – avatott be a csapat életébe Wolff.

Hamilton a hírek szerint sokkal szívesebben látná a másik Mercedesben továbbra is Bottast, aki 2017 óta a csapattársa, és a brit szerint a valaha volt legjobb. Wolff azonban most arról beszélt, a címvédőnek nincsenek preferenciái. „Nyilvánvaló, hogy Lewis nagyon szeret Valtterivel együtt dolgozni. De George-ot is hasonlóképp érdekes jelöltnek tartja. Abszolút semlegesen áll ahhoz, hogy ki vezeti a másik autót jövőre” – tisztázta a helyzetet a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: