DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Szakértők: Raikkönen kezd kiöregedni

Az Osztrák Nagydíj antihőse lett Kimi Raikkönen, mikor figyelmetlenségből kellemetlen balesetbe keveredett Sebastian Vettellel. Több bennfentes, Coulthard, Wolff és Ralf Schumacher szerint ez azt bizonyítja, hogy ideje hamarosan lejár.

Bár a kárvallott négyszeres világbajnok német védelmébe vette egykori ferraris csapattársát – arra hivatkozva, hogy félreértés történt és talán nem is látta őt –, a szakértők nem voltak ilyen megbocsátóak a 41 éves finnel szemben.

„Én 37 éves voltam, amikor abbahagytam” – mondta a Bildnek David Coulthard, aki a McLarennél csapattársa volt Raikkönennek. „Az ember egyszer csak elkezd hibákat elkövetni, de nem akarja elismerni. Mégis ő a vétkes. Rájöttem, hogy a pocsék koncentráció az oka, főleg a versenyek vége felé. Michael Schumachertől is ilyesmit láttunk az utolsó évében.”



„Egy hosszú utat követően az autópályán néha én is teljesen megtörve érzem magam” – mondta a Kleine Zeitungnak a Mercedes-főnök Toto Wolff, aki csak hét évvel idősebb Raikkönennél. „Talán eljön a pont, amikor már az életkor válik a legjelentősebb tényezővé. Lehet, hogy épp az órát nézte, mikor lesz már vége a futamnak!”

„Kimi teljesen érzéketlen volt ebben a helyzetben, ennek a manővernek a világon semmi értelme nem volt” – ítélte el a megmozdulást a német Sky adásában Ralf Schumacher is. „Egyenesen belevezette autóját Sebastian Astonjának oldalába. Amit Raikkönen tett, rettentően kínos” – mondta a német, akinek unokaöccse, Mick Schumacher egyes hangok szerint átveheti az Alfa Romeo ülését a következő szezonban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: