DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Schumacher: Raikkönen eszetlen volt és ciki

Alaposan odaszólt Ralf Schumacher az Osztrák Nagydíj után Kimi Raikönennek utolsó körös, nehezen érthető ütközése miatt. A finn belefordult az őt már megelőző Sebastian Vettelbe.

Nem az első érdekes szituáció történik mostanában Kimi Raikönennel, emlékezzünk csak a Portugál Nagydíjra, amikor is azért trafálta telibe az előtte haladó autót, mert éppen a kormányon állítgatott valamit és nem figyelt rendesen a forgalomra. Spielbergben az utolsó kör derekán teljesen érthetetlen és felesleges balesetet okozott, amikor oldalról belefordult az őt már megelőző Sebastian Vettelbe.

Vettel szerint félreértés lehetett a háttérben, Ralf Schumacher szerint Raikkönen manővere ciki volt


A másik érintettet nem rázta meg túlságosan a dolog (egyébként is csak a 12. helyért csatáztak), ám Ralf Schumacher kissé kiakadt a veterán finn manővere miatt. „Nem tudom, mi történt pontosan. Úgy vélem, egyszerű félreértés lehetett, megnézem majd a felvételeket és beszélek Kimivel” – mondta el még a futam után Sebastian Vettel, aki éveken át Raikkönen csapattársa volt a Ferrarinál és jó viszonyt ápolnak.

A Sky Germany adásában Vettel honfitársa már közel sem ilyen nyugodt hangot ütött meg. „Kimi teljesen érzéketlen volt ebben a helyzetben, ennek a manővernek a világon semmi értelme nem volt. Egyenesen belevezette autóját Sebastian Astonjának oldalába. Amit Raikkönen tett, rettentően ciki” – mondta el Ralf Schumacher.

Mi hogy gondoljuk?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: