DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
F1

Hamilton: A feladás nem opció, harcolni fogunk a végéig

Bár a hétszeres F1-es világbajnok szerint a Red Bull „mérföldekre van” tőlük, a brit állítja: sem ő, sem a Mercedes nem adja fel az idei vb-harcot, és biztos benne, hogy vissza fognak vágni.

Újabb vereséget szenvedett el a Mercedes a Red Bulltól a Formula-1-es Osztrák Nagydíjon: az energiaitalosok már sorozatban az ötödik versenyüket nyerték. Mindeközben az Ezüst Nyilak versenyzői közül Valtteri Bottas a második, a vb-címért harcoló Lewis Hamilton pedig csupán a negyedik helyen végzett.

hamilton-dppi



Noha a brit szerint autója sérülésének volt köszönhető, hogy biztos második helyezést, s ezzel hat értékes pontot bukott – így már 32 vb-egység a hátránya a tabellán Max Verstappennel szemben –, a hétszeres világbajnok azt is elismerte, hogy a Red Bull „mérföldekre van tőlük”, köszönhetően az elmúlt futamokon bevetetett több apró fejlesztésüknek.

A spielbergi versenynap végén aztán Hamilton Instagram-sztoriban jelezte, hogy a jelenlegi szemmel látható hátrányuk ellenére sem adják fel a világbajnoki küzdelmet:

„Az ilyen időszakok során kell ébernek, koncentráltnak és eltökéltnek maradnunk” – írta közösségi oldalán a frissen szerződést hosszabbító pilóta. „A feladás sosem opció. A végéig harcolni fogunk. Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik kijöttek ma támogatni engem és a csapatomat, hogy egészen idáig utaztak. Őszintén hálás vagyok, és szeretnék szeretetet és pozitív energiákat küldeni nektek. Ez az utóbbi öt verseny kemény volt, de továbbra is optimista vagyok, mivel hiszek a csapatomban, hogy vissza fogunk vágni. Jöhet a következő!”

Amiben bízhat Hamilton, hogy Toto Wolff elmondása szerint a soron következő Brit Nagydíjra fejlesztéssel készül a Mercedes – igaz, jelen állás szerint az utolsóval, s a 36 éves pilóta szerint ez aligha lesz elegendő, hogy Silverstone-ban az élre kerüljenek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: