DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Hamilton: Rengeteg pontot buktunk ma

Újabb csapnivaló hétvégét zárt a Mercedes és Lewis Hamilton, akiknek mind a konstruktőri, mind az egyéni pontversenyben tovább nőtt a hátrányuk. Kemény munka vár a csapatra Hamilton szerint.

Sokáig úgy tűnt, hogy Lewis Hamilton kezére játszanak a történések az Osztrák Nagydíjon, miután Lando Norris leszorította a pályáról Sergio Perezt, ami után a mexikói a tizedik helyre esett vissza, a mclarenes pedig ötmásodperces időbüntetést kapott, így kényelmesen a második pozícióban találta magát a brit – főleg, miután Norrist már a pályán maga mögé utasította.

Azonban ahogy telt múlt az idő, egyre tetemesebb hátrányba került Verstappennel szemben, s kiderült, hogy menet közben megsérült a Mercedes. Először úgy határoztak a stratégák, hogy nem engedik meg Bottasnak, hogy megelőzze a vb-címre hajtó csapattársat, de miután Norris utolérte az Ezüst Nyilakat, kénytelenek voltak megkérni Hamiltont, hogy engedje el maga mellett a finnt.



Végül csak negyedikként fejezte be a futamot a hétszeres világbajnok, akinek a hátránya már 32 pontra rúg az összetettben. „Már a verseny előtt is mondtam, hogy nehéz dolgunk lesz, ha el akarjuk kapni a Red Bullt, de ami sokkal frusztrálóbb az az, hogy szinte teljesen elszállt a tapadásom a hátsó tengelyről, így nem tudtam megőrizni a második pozíciót. Rengeteg pontot buktunk ma.”

„Ha nincs a meghibásodás, könnyedén behoztam volna az autót a második helyen, de képtelenek lettünk volna elkapni ezeket a srácokat az élen” – utalt a zsinórban harmadik versenyét nyerő Verstappenre és egyben az egymás utáni ötödik győzelmét arató Red Bullra Hamilton.

A következő futamot Silverstone-ban rendezik, azonban a hazai pálya ellenére sem bízik túl jó eredményben Hamilton: „A Red Bull mostanában rengeteg apró fejlesztést eszközölt, mi pedig nem hoztunk magunkkal semmiféle újítást, de ennek változnia kell. A csapat bizonyára tudja, hol kell javulnunk, de attól tartok, ez nem lesz elegendő ahhoz, hogy Silverstone-ban mi legyünk a leggyorsabbak.”

„Örülök, hogy végre nem a csapattársammal kell harcolnom a vb-címért, mert végülis arról szól az F1, hogy csapatok feszülnek egymásnak, ugyanakkor nagy kár, hogy egyelőre nem vagyunk azonos szinten, úgy mint a szezon elején” – mondta Hamilton, aki a két hét múlva debütáló sprintversenytől sem volt elragadtatva, bár nem tagadta, egy kis változatosság talán segíthet rajtuk.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: