DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Verstappen: Mintha egy sínen mentem volna

További tizennégy ponttal növelte összetettbeli előnyét Max Verstappen Lewis Hamiltonnal szemben, miután megnyerte az Osztrák Nagydíjat is. Ma már elégedettebben nyilatkozott a holland.

Pályafutása tizenötödik, idei ötödik győzelmét aratta Max Verstappen, aki a második futamot is megnyerte a Red Bull Ringen, így pedig már 32 pontosra növelte előnyét a világbajnoki összetettben, ami azt jelenti, hogy már több, mint egy futamgyőzelemnyi az előnye Hamiltonnal szemben.

„Az autó minden abroncson tökéletes volt, köszönet érte” – mondta a leintést követően a rádióba Max Verstappen, aki már-már hazai pályán versenyzett a rengeteg holland drukker előtt. „Hihetetlenül jól működött ma minden, úgy éreztem magam ma, mintha egy sínen mentem volna” – mondta már a dobogó alatt Christian Kliennek a futamgyőztes.



„Élvezetes volt minden egyes kör a pályán, még magam is elképedtem azon, ahogyan ma mentek a dolgok, nem pont erre számítottam. Minden hétvégén esélyesek vagyunk, de nem könnyű kihozni magunkból ezt a teljesítményt, de ez a két hétvége elképesztően sikerült” – mondta Verstappen, aki elmondta, hogyan tartotta maga mögött Norrist az újraindításnál, majd köszönetet mondott az érte szorító drukkereknek.

„Szándékosan visszafogtam a tempót a vonal előtt, de onnantól, hogy az megvolt, tudtam, hogy már csak a saját versenyemre kell koncentrálnom. Óriási motivációként szolgált számomra, hogy ennyi narancssárgát láttam a lelátókon, hatalmas érzés volt a levezető körben látni őket ünnepelni, köszönöm nekik!”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és két futam között sem hagyunk benneteket unatkozni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: