DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Russell: Ez egy másik szint volt

Megszokhattuk a williamses brittől, hogy remekel szombatonként, de az még őt is minden eddiginél jobban felvillanyozta, hogy közepes gumikon jutott be a Q3-ba a spielbergi időmérőn.

Nem csak a második rajthelyet szerző Lando Norris volt a Formula-1-es Osztrák Nagydíj szombati napjának szenzációja: George Russell a 2018-as Olasz Nagydíj óta először juttatta be az időmérő utolsó szakaszába a Williamst – tette mindezt a közepes keverékű abroncsokon! Érthető, hogy az első williamses Q3-as szereplése után lelkesen értékelt a brit, aki úgy érzi, számukra ez felér egy pole-pozícióval is:

russell-williams-osztakgp-1



„Ami a szombatokat illeti, általában jó szombatokat szoktunk futni, de ez más szint volt” – nyilatkozta a helyszínen tartózkodó riportereknek, így a Formula.hu-nak is Russell. „Az edzés előtt arról beszélgettünk, hogy a lágy vagy a közepes keveréken menjünk ki a Q2-ben. Aggódtunk amiatt, hogy a lágy gumin jutunk be a Q3-ba, mivel feltételeztük, hogy sokan a közepes abroncsot fogják választani, és a gumik közötti különbségeket elnézve… De sikerült valamit előhúznunk a közepes gumiból. Elképesztően örültem az autóban, hosszú idő után most örültem a legjobban. Ez igazán különleges volt!”

Russell ráadásul további pozíciókat javíthat a rajtrácson, hiszen Sebastian Vettelt vizsgálják Fernando Alonso feltartása miatt, sőt azóta már Valtteri Bottast és Carlos Sainzt is beidézték a felügyelők, amiért túl lassan haladtak az utolsó kanyarokban, aminek szintén köze lehet a spanyol és német között történt incidenshez.

„A kilencedik helyen vagyunk, de láttam, mi volt Sebastiannal, úgyhogy mondhatunk akár nyolcadikat is” – mondta ennek kapcsán Russell. „Ez a pozíció minden körülmények között nagyszerű, hát még közepes gumin. Előttünk az AlphaTaurik lágy abroncson rajtolnak, ahogy Sebastian és Lance is. Nagyon erős pozícióban vagyunk. Meglátjuk. Az időmérő már mögöttünk van, most már a futamra koncentrálunk, hiszen végső soron az a legfontosabb.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: