DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Vettel: Talán agresszívebbek voltunk

Örül az Aston Martin spielbergi pénteki eredményének Sebastian Vettel, ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy ellenfeleik más programot futhattak. A német célja a Q3-ba kerülés.

Az Aston Martin volt a Formula-1-es Osztrák Nagydíj pénteki napjának legfőbb meglepetése: a délutáni második szabadedzésen Lance Stroll a negyedik, Sebastian Vettel pedig az ötödik legjobb időt futotta a két Mercedes és Max Verstappen volt. A négyszeres világbajnok német ugyanakkor tisztában van vele, hogy a ma látottak még nem jelentenek semmit:

vettel-osztrak-pentek-dppi



„Ez még csak péntek volt” – nyilatkozta a helyszíni riportereknek, köztük a Formula.hu tudósítójának Vettel. „Nyilván lenyűgöző lenne, ha holnap is az ötödik helyen végeznénk, de korán vagyunk még. Talán kicsit agresszívebbek voltunk, mint a többiek. De egyértelműen jó eredmény ez, elfogadjuk. Néhány dolgot ki is próbáltunk, úgyhogy meglátjuk, mi lesz holnap. Mások a körülmények ezen a hétvégén. Remélem, elvégeztük a házi feladatunkat a múlt hét óta, és kicsit erősebbek lehetünk.”

A német a céljait is megnevezte: „Múltkor a szombat nem sikerült jól, szóval remélhetőleg holnap jobb napunk lesz. Tiszta etapokra van szükségünk, és a célunk minél előrébb jutni – be akarunk kerülni a Q3-ba, azaz a legjobb tízbe.”

Mindeközben az első edzésen még sokat forgó Stroll is mérsékelten optimistán értékelte az első nap történéseit: „Elég jól éreztem magam odakint – de nem tudom pontosan, mit csináltak a többiek. Eseménydúsan alakult a délelőtt, a délután már simább volt. Összességében jó néhány kört megtettünk és sokat tanultunk, úgyhogy várom a holnapot.”

A kanadai elsősorban azt emelte még ki, hogy a Pirelli egy fokozattal lágyabb keverékű abroncsokot hozott erre a hétvégére, mint a múlt heti Stájer Nagydíjra, ami megkavarhatja a paklit: „Jól érzem magam a lágy keveréken, ami talán valamelyest a stratégiát is megkavarhatja a futamra, ami szuper lenne. Mint látható, elég szoros a mezőny. Péntek van, nem tudjuk, mit csináltak a többiek, szóval várunk és meglátjuk.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: