DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Hamilton: Nincs meg a tempónk a Red Bullok megelőzéséhez

Az első sorból induló hétszeres F1-es világbajnok szerint átlagosan negyed másodperc Verstappenék előnye a spielbergi hétvégén. Bottas ugyanakkor büntetése ellenére is optimista.

Max Verstappen szerezte meg a pole-t a Formula-1-es Stájer Nagydíjra, míg mögötte a két Mercedes végzett Valtteri Bottas, Lewis Hamilton felállásban, ám mivel előbbit megbüntették pénteken a bokszutcai hibája miatt, mégis a brit állhat fel az első rajtsorba világbajnoki riválisa mellé. A hétszeres világbajnok így értékelt a kvalifikáció leintése után:

„Először is, gratulálok Maxnek, egész hétvégén nagyon gyors volt eddig. Mindent beleadtunk, de nem ez volt a legjobb edzéseink egyike – igaz, így is az első sorban vagyunk, persze a büntetés után. Úgy megyünk neki a futamnak, hogy harcolni akarunk.”

hamilton-dppi-stajergp-kvali-1



Arra a kérdésre, hogy versenytempó terén közelebb lesznek-e a Red Bullokhoz, így felelt Hamilton: „Általánosságban nagyjából egy negyed másodperccel vannak előttünk egész hétvégén. Úgy vélem, sikerült közelebb kerülnünk az időmérőn, de a versenyetapokon előttünk jártak tegnap a legtöbbször. Érdekes lesz látni, tudjuk-e ezt kezelni. Nem hiszem, hogy megvan a nyers tempónk ahhoz, hogy megelőzzük őket, ez egyértelmű, de talán tudjuk tartani a tempót.”

Amikor Paul di Resta visszakérdezett, hogy ezzel arra utal, hogy nem fogják tudni támadni Verstappenéket, a mercedeses címvédő így reagált: „Mindent bele fogunk adni nyilvánvalóan, én csak a nyers tempóról beszéltem. De talán holnap lesz valami meglepetés, esetleg eső, ki tudja?”

Mindeközben a másodikról az ötödik rajthelyre sorolt csapattárs, Bottas elégedetten nyilatkozott: „Kár a büntetésért, ami nyilván azt jelenti, hogy holnap az ötödik helyről fogok rajtolni. Jobban örültem volna, ha a másodikról startolhatok. Erős időmérőnk volt: ha visszatekintek a második és harmadik szabadedzésre, ott még küszködtem kicsit, de megtaláltuk a helyes irányt a beállításokkal. Így már sokkal jobban éreztem magam az autóban. Kihoztam a legtöbbet az autóból, csak az első Q3-as próbálkozásom során forgalomba kerültem Tsunodával, ott veszítettem néhány tizedet, de tudtam, hogy még több van benne.”

Arról, hogy a közepes abroncsokon fog startolni – ahogy egyébként Verstappen és Hamilton is –, így beszélt a finn: „Nyilván tudtuk, hogy büntetésem van, így azt éreztük, hogy a közepes keverék a legjobb választás. Két közepes gumit használtunk a Q2-ben, hogy azzal kezdhessük a futamot, remélhetőleg legalább a lágyon rajtolókkal szemben lesz ezzel előnyünk. A holnapi egy új nap, hosszú verseny áll előttünk, bármi megtörténhet” – fogalmazott Bottas, aki annak kapcsán is határozottan bizakodó volt, hogy képes lesz-e vasárnap támadni a Red Bullokat: „Egyértelműen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: