DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hakkinen: Verstappennél a kulcs a vb-címhez

A kétszeres F1-es világbajnok szerint a holland éllovas sokat érett versenyzőként, és most már mindene megvan ahhoz, hogy a csúcsra jusson. A finn Perez szerepét is kiemelte a Red Bull sikerében.

Max Verstappen a Monacói Nagydíj után tört a Formula-1-es világbajnoki pontverseny élére, a múlt hétvégi francia futamon pedig még tovább növelte az előnyét Lewis Hamiltonnal szemben. Bár a hollandnak nem volt még része vb-címért folyó küzdelemben, miközben a brit hét év végi elsőségével minden idők egyik legsikeresebbje, Mika Hakkinen szerint így megvan a recept Verstappen számára a sikerhez:

verstappen-win-francia-redbull-1



„Maxet idegesítette, hogy elveszítette a vezetést a verseny elején, de lenyűgöző volt, ahogy lenyugodott és működésre bírta a kétkiállásos stratégiát. Beérett versenyzőként, és tudja, mi kell a sorozatos győzelmekhez. Ez a kulcs a világbajnokság megnyeréséhez” – írta az Unibet oldalán vezetett blogjában a kétszeres F1-es világbajnok.

„A Red Bull négy nagydíjat nyert idén, míg a Mercedes hármat vitt el. Valójában Maxnek eggyel több győzelmének kellene lennie, szóval mondhatjuk, hogy a Mercedes továbbra is igen versenyképes autóval rendelkezik, de a Red Bull folyamatosan erős teljesítményt tesz le az asztalra a különböző típusú pályákon is.”

Hakkinen egyúttal a Red Bull másik versenyzőjét, Sergio Perezt is méltatta, aki nemcsak szerepet vállalt a Le Castellet-i sikerben, hanem az ő pontjai révén az energiaitalosok is kezdenek ellépni a Mercedestől a konstruktőri összetettben:

„Sokáig úgy tűnt, Max beragad a második helyen, Lewis irányított, Valtteri pedig keményen nyomta a harmadik helyen. Eközben Sergio Perez a második Red Bullban kezdett halványulni – legalábbis úgy tűnt. Viszont valójában Sergio egy tipikusan okos versenyt futott. Azzal, hogy óvta az abroncsait, hét-nyolc körrel később állhatott ki cserére, mint Valtteri és Max. Ez pedig nyomást helyezett a Mercedesre, hiszen miután Max elévágott Lewisnak az első kiállások után, a világbajnokok féltek két kiállásra váltani, hiszen azzal Sergio jobb pályapozíciót nyert volna.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: