DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Norrisék nem számítottak az 5-6. helyre

„Túlteljesítettünk” – értékelt a McLaren britje az F1-es Francia Nagydíj után. Ricciardo szerint különösen a Ferrari nullázása miatt értékes a wokingiak mostani eredménye.

Szombaton még nem úgy tűnt, hogy Le Castellet-ben is a McLaren lesz a harmadik erő, hiszen csak a top 10 második felébe kvalifikáltak a versenyzőik. Vasárnap azonban fordult a kocka, s a riválisok gumikopással való küszködését is kihasználva, remek taktikával feljöttek az ötödik-hatodik helyekre. Ennek köszönhetően a wokingiak visszavettek a harmadik helyet a konstruktőri vb-tabellán a nullázó Ferraritól.

Lando Norris ezúttal is végül Daniel Ricciardo előtt kötött ki, s az idei hét futamból hatszor befért az első ötbe – nem véletlen, hogy a brit roppant elégedetten értékelt a leintés után a Formula.hu jelenlétében:

norris-ricciardo-paulricard-dppi



„Túlteljesítettünk ma. Nem számítottam rá, hogy az ötödik és hatodik helyeken fogunk végezni csapatként, én pedig konkrétan az ötödiken. Különösen az első köröm sikerült elég rosszul, vagyis igazából a start. Rosszul váltottam fel második vagy harmadik fokozatba, és ezért veszítettem néhány pozíciót. Nem volt tökéletes, de jó munkát végeztünk a stratégiával. Jól tudtunk vigyázni a gumikra, és ez jól működött számunkra. Kicsit meglepődtem, de boldog vagyok. Elfogadjuk ezt az eredményt. Sok pontot szereztünk, úgyhogy jó hétvégénk volt.”

Norris számára a legizgalmasabb pillanat a Pierre Gasly elleni harc volt, amely során az AlphaTauri lekényszerítette őt a pályáról, ami után a mclarenes panaszkodott is a rádión. A fiatal pilóta így elevenítette fel a történteket:

„Meg kell még néznem fedélzeti kamerából meg máshonnan is. Trükkös volt, nem akarom túlságosan kommentálni. Versenyzünk, előfordul az ilyesmi. Az a rossz benne, hogy ő is teljesen lement a pályáról. Leszorított, de ő is lement. Talán kissé túl agresszív volt, és legközelebb jobb munkát kellene végeznie, de amúgy nagyrészt rendben volt, amit csinált, csak a legvége volt kicsit kemény. Ilyen a versenyzés, és amíg nem csinálja újra, addig én elégedett vagyok.”

Mindeközben Ricciardo is elégedetten távozik a Paul Ricard versenypályáról: „Mi lettünk a legjobbak a középmezőnyben: a nyolcadik és tizedik helyről rajtolva lettünk ötödikek és hatodikak – ilyen versenyben reménykedtünk, de nem hiszem, hogy számítottunk is ilyesmire” – nyilatkozta az ausztrál. „Főleg úgy volt nagy nap ez a csapatnak, hogy a Ferrarik nem szereztek pontot. Nekem is jobb hétvégém volt, elégedett vagyok. Kissé nehezen kezelhető volt az autó a futamon, mindenki más egyre jobban küszködött, ebből pedig előnyt tudtunk kovácsolni, ami jó móka volt. Élveztem a csatákat. A végén szólnom kellett a rádión, hogy ne beszéljenek, mert láttam, hogy Gasly közeledik, és teljes mértékben koncentrálni akartam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: