DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz könnyedén legyőzte Leclerc-t

A Mercedesek és a Red Bullok mögötti legjobb helyezést csípte el a Francia Nagydíj időmérőjén a remeklő Carlos Sainz. A spanyol elhintette, innentől nem fejlesztik a 2021-es autót.

Az elmúlt két versenyhétvégén egyaránt Charles Leclerc zsebelte be a pole-pozíciót, most azonban visszaszorult a negyedik rajtsorba. Csapattársa ezúttal az egész időmérő edzésen sokkal jobb teljesítményt nyújtott és ötödikként zárta a kvalifikációt. Nem volt könnyű dolga, a gumikat nehéz volt ilyen körülmények között a legideálisabb tartományba hozni és ott is tartani.

„Valóban nagy kihívás volt ez a kvalifikáció. Ez a pálya igen nagymértékű tapadást kíván meg az abroncsoktól, az első kerekek könnyen megcsúszhatnak, a pilóta pedig azt gondolhatja, hogy alulkormányzott a gép. Nem könnyű megtalálni azt, hogy az első kerekek a legjobb tapadást biztosítsák úgy, hogy az autó ne is csúszkáljon közben” – ecsetelte véleményét Sainz a Sky Sports adásában.

Mostantól ne várjunk csodát a Ferraritól idén, mert minden forrást a 2022-es autó fejlesztésére fordítanak Maranellóban


„Ilyenkor könnyen esünk abba a hibába, hogy túlságosan is nyomjuk a gázt, de ezen a hétvégén ebben a tekintetben sikerült magabiztosan vezetnem. Egyébként az idei évnek nincs már akkora jelentősége, mert apróbb kis finomhangolásokon kívül ebben a szezonban már semmilyen nagy frissítés nem érkezik a versenyautóra, teljes egészében a 2022-es évre fókuszálunk.”

„Mindenképpen szeretnénk egy még magasabb szintre lépni jövőre. Az idei év egyik fontos célja volt, hogy megértsük az új autó működését minél jobban. Ez egészen jól sikerült is, néhány apró alkatrészen pedig úgy sikerült módosítanunk, hogy az autó jóval gyorsabb lett ettől” – tette hozzá Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: