DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Ha tudok, már az első kanyarban előzök

A Mercedesnek alapvetően eddig kiválóan fekvő pályán szenvedett vereséget az időmérő edzésen Lewis Hamilton Max Verstappentől. A brit az esőben és az első kanyarban is bízik.

2018-ban és 2019-ben is erősen dominált Le Castellet-ben a Mercedes és leginkább Lewis Hamilton, de ezúttal a mai időmérő edzésen negyed másodpercet kapott a brit ász Max Verstappen Red Bull-Hondájától. Nem is volt túl boldog a hétszeres világbajnok az eredmény láttán, mivel úgy érezte, jó kört futott, ennek ellenére győzte le őt a holland viszonylag könnyedén.

De a második rajtkockából sincs veszve még semmi. „Jó érzés, hogy a rengeteg zárt kapus futam után ismét szurkolókat köszönthetek a lelátókon, nagyon örülök, hogy ismét itt vannak. Az egész hétvége elég nehéz számunkra mentálisan és fizikailag is megterhelő. Egyszerűen nem érzek rá az autóra péntek óta, az első szabadedzés kezdetétől folyamatosan próbálunk változtatgatni valamit a beállításokkal, hogy gyorsabbak legyünk” – nyilatkozta a második rajtkockát megszerző Lewis Hamilton.

Hamilton egy körön alaposan kikapott Verstappentől Franciaországban


„Rengeteget kell még dolgozunk, hogy ugyanoda kerüljünk, ahol a szezon kezdetén jártunk, de alapvetően a mai eredménynek azért örülök. Az elmúlt futamokon nem úgy szerepeltünk, ahogy szerettünk volna, de igyekszünk bebizonyítani, hogy a háttérben remek munka folyik a mérnökökkel. Gratulálok Maxnek, kiválóan vezetett, nagyon gyors volt ma is. Valószínűleg az erre a versenyhétvégére kapott, vadonatúj motorja is szerepet játszott ebben, az egyenesekben különösen gyors.”

„A szabadedzéseken kicsit szenvedtünk, látszott, hogy a Red Bull gyorsabb nálunk, a hosszabb etapokon is átlagosan egy tizeddel gyengébben teljesítettünk körönként, mint a fő rivális. Holnap nagy csatára számítok, de nem gond, mert én szeretek keményen harcolni. Természetesen nem adom fel, ha lesz esélyem előzni, akár az első kanyarban is megteszem. Nem tudjuk, mi lesz holnap, az is lehet, hogy esni fog az eső, ez pedig további esélyt hordozna magában számunkra” – tette hozzá Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: