DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Csökkentett fizetéssel hosszabbíthat Hamilton

Sajtóértesülések szerint a hétszeres F1-es világbajnok kevesebb alapbért kérne a Mercedestől 2022-es szolgálataiért, cserébe viszont megduplázná a vb-cím megnyeréséért járó bónuszát.

Lewis Hamilton szerződéshosszabbítása hosszú hónapokon át húzódott a 2021-es idényt megelőzően: a két fél mindössze február elején írta alá az új megállapodást, amely ráadásul csupán a jelenlegi szezonra szól. A brit pilóta kijelentései alapján egyértelműnek látszik, hogy 2022-ben is a Formula-1-es mezőnyben szeretne maradni, ahogy az is világos, hogy sem ő, sem a Mercedes nem kívánja ismét ilyen sokáig elhúzni a döntést.

hamilton-mercedes-dppi-baku



Nos, a Daily Mail értesülései szerint utóbbi mindenképp megvalósulhat, ugyanis úgy hírlik, Toto Wolff csapatfőnök szeretné, ha már június 15-ig, azaz néhány napon belül lezárják az egyeztetéseket a 36 éves versenyzővel.

A másik részlet, amelyről napvilágot látott néhány pletyka, az Hamilton fizetése. Sokáig úgy hírlett, ez volt a kérdéskör, amely miatt előzőleg elhúzódtak a tárgyalások. Most azonban a Motorsport.com úgy tudja, a pilóta hajlandó engedni a 34 millió euróra becsült éves fizetéséből a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt.

Az alapfizetése csökkentése mellett viszont állítólag megduplázná a vb-cím után járó bónuszt: mindezt azok után, hogy az első hat versenyen látottak alapján Max Verstappen és a Red Bull reális eséllyel rendelkezik arra, hogy megszakítsák Hamilton és a Mercedes egyeduralmát.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: