DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Főnöke aggódott Tsunoda remek tempója miatt

Az AlphaTauri csapatvezetője, Franz Tost szerint a japán újonc fantasztikus munkát végzett Bakuban – sőt, olyannyira gyors volt, hogy amiatt aggódott, nehogy balesetet szenvedjen a futamon.

Eddigi legerősebb hétvégéjét teljesítette a Formula-1-ben Yuki Tsunoda, aki az Azerbajdzsáni Nagydíjon elsőként verekedte be magát a Q3-ba, ahol ugyan ő követte el a piros zászlót előidéző balesetet, mégis hetedik helyre kvalifikált, majd a futamon is ebben a pozícióban ért célba. Főnöke, a japánnak nemrég már-már katonás napirendet készítő Franz Tost nem is győzte dicsérni az újoncot – sőt, olyannyira gyorsnak találta őt, hogy időnként aggódott, nehogy baleset legyen a vége:

tsunoda-alphatauri-baku-1



„Azt kell mondanom, Yuki fantasztikus munkát végzett” – idézi az AlphaTauri csapatvezetőjét a Crash.net szaklap. „Oké, volt egy kis balesete, de az az időmérő harmadik szakaszában történt, előfordul az ilyesmi – ahogy előfordult nála tapasztaltabb versenyzőkkel is. Aztán a versenytempója időnként hihetetlen volt. Nagyon aggódtam, hogy valami történni fog, mert tényleg nagyon gyors volt.”

„Jó úton jár, és úgy vélem, fog szerezni néhány igazán jó eredményt a szezon második felében, amikor már valamelyest több tapasztalata lesz, főleg olyan pályákon, amelyeket már ismer. Nem szabad elfelejtenünk, hogy először járt Bakuban. Persze Bahreinben szerzett két pontot, de azt a pályát elég jól ismerte az F2-ből, teszteltünk is ott, így jó beállítást tudtunk találni. Bakut viszont nem ismerte, mégis elég hamar összebarátkozott vele, s a hetedik helyről rajtolva a hetedik helyen is végzett. Szerintem ez fantasztikus munka és teljesítmény volt a részéről. Dolgoznunk kell néhány dolgon még, ezzel tisztában vagyunk, de biztos vagyok benne, hogy minden össze fog állni, mivel egy szupertehetségről beszélünk.”

Maga Tsunoda egyébként ugyancsak elégedett volt a bakui produkciójával, leszámítva az újraindítást követő két kört, ahol két helyezést veszített a hajrában: „A piros zászlóig eléggé rendben volt a futam, az újraindításnál is jó volt még a start, aztán viszont a helyezkedés nagyon rosszul sikerült: igyekeztem a legjobbamat nyújtani és agresszív lenni, de így is buktam két pozíciót. Nem tudom, hogyan tudtam volna elkerülni. De gratulálok a csapattársamnak, aki a harmadik helyével dobogóra állhatott. Egyértelműen voltak pozitívumok ezen a hétvégén, amit elraktározhatok, de idegesít az utolsó kör.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: