DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Katonás napirendet szabott meg Tsunodának az AlphaTauri

A csapat Olaszországba költöztette a japán újoncot, ráadásul Franz Tosték egy szigorú napi programot is kidolgoztak számára. A csapatfőnök szerint Tsunoda örülhet, a pilóta egy fokkal kevésbé lelkes.

Az erős bemutatkozás – kiváló bahreini teszt és pontszerzés a szezonnyitón – óta jelentősen visszaesett a sokak által elhamarkodottan csodaújoncnak kikiáltott Yuki Tsunoda teljesítménye. Hogy a versenyző magára találjon, a Red Bull úgy döntött, szorosabb pórázra fogja: eddigi otthonából, az Egyesült Királyságból Olaszországba, az AlphaTauri faenzai bázisához költöztették, ahol Franz Tost csapatfőnök fogja szemmel tartani. A vezetés egy napi programot is kidolgozott számára:

„A napi rutin egészen egyszerű. Reggel kilencre az edzőteremben kell lennie, fél 10, 10-ig. Aztán fél 11-től fél 12-ig, délig a mérnökökkel van. Kora délután angolórája van, aztán megint találkozik a mérnökökkel. Ezután újra mehet a konditerembe két órára. Végül irány aludni. Ilyen egyszerű” – ismertette a katonás programot az Autosporton idézett Tost Bakuban.



„Igazából jutalom, ha valaki Angliából Olaszországba költözhet. Gyönyörű az idő, fantasztikus a konyha, kedvesek az emberek” – beszélt arról a csapatfőnök tréfálkozva, hogy Tsunodának hálásnak kell lennie. Komolyra fordítva a szót így folytatta: „Ezt leszámítva lehetősége van rá, hogy szorosan együtt dolgozzon a csapattal és a mérnökökkel. Van még mit tanulnia. A téli hónapok során amúgy is mindig Olaszországba akart jönni, de akkor az a döntés született, hogy maradjon Angliában. Hát most Olaszországban van, itt él és élvezi. Mi örülünk, hogy közel van hozzánk, mert így mindent jobban irányítás alatt tartunk.”

Tost szerint jutalom, hogy Tsunoda a csapathoz költözött, de a fiatal pilóta nem tökéletesen lelkes – főleg a kötelezően előírt edzést sokallja.

„Monacóban, azt hiszem, szombaton közölték velem. A balesetem a második szabadedzésen nem volt egy jó pont, a Red Bull nem volt boldog” – ismertette a körülményeket Tsunoda. „Szerintem jót tesz egy ilyen nagy változás számomra, mert az utóbbi három-négy verseny nem alakult valami sikeresen, kell a változás A múlt hetet azonban nem élveztem. A mérnöki találkozó jó felkészülés volt erre a hétre, mert segített jobban megérteni az autót. De az edzés túl sok, jóval hosszabb a szokásosnál. Remélem, nem fogok úgy kinézni év végére, mind egy testépítő!” – viccelődött az újonc a fizikai edzésre kijelölt idő hosszával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: