DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Gasly: Hihetetlen érzés, nagyon akartam ezt a dobogót!

Egy első és egy második helye már volt a franciának, most pedig egy harmadik helyezést is bezsebelt Bakuban az AlphaTauri pilótája – pedig a verseny közepétől motorgondjai is voltak.

Miután Max Verstappen öt körrel a vége előtt defekttel kiesett az élről, majd az újraindításnál Lewis Hamilton elfékezte magát és kiszaladt a bukótérbe, Pierre Gasly a harmadik helyen találta magát az Azerbajdzsáni Nagydíjon, és mivel kivédekezte Charles Leclerc támadásait, meg is tartotta ezt a pozíciót a leintésig. A francia karrierje harmadik dobogóját szerezte a 2019-es interlagosi második helye és a tavalyi monzai győzelme után, így érthető módon rendkívül boldogan nyilatkozott közvetlenül a leintés után:

gasly-redbull-alphatauri-baku-dobogo-1



„Hihetetlen érzés! Nem is tudom, mit mondjak, elképesztően őrült verseny volt. Hihetetlenül intenzív volt az utolsó két kör. Az autó egész hétvégén elképesztő volt, minden egyes edzésen ott voltunk az elejében. A kvalifikáció fantasztikusan sikerült, de nem tudtam, hogy meg tudjuk-e tartani azt a pozíciót vagy akár a dobogóért is harcba szállhatunk. Végül sikerült elérnünk. Egyszer voltam már első, egyszer pedig második, most pedig harmadik vagyok, úgyhogy hihetetlen, hogy összejött a dobogó!”

A Leclerc elleni csatára vonatkozó kérdés során az is kiderült, hogy Gaslynek némi motorgondja is volt a futam felétől kezdve: „Mindketten kiraktuk a könyökünket” – utalt a ferrarissal vívott harcra. „De elég nehéz versenyem volt a közepétől, mert motorprobléma miatt elég sok erőt veszítettem az egyenesben. Sebnek sikerült megelőznie minket, és tudtam, hogy az utolsó két kör rendkívül nehéz lesz Charles-lal a sarkamban. Mindent megpróbáltam, egyik féktávon sem voltam biztos benne, hogy meg tudom fékezni az autót, de meg kellett próbálnom, mert nagyon akartam ezt a pódiumot. Hihetetlen érzés egy ilyen hétvége után!”

Az AlphaTauri különösen erős hétvégét futott Bakuban, hiszen az újonc csapattárs, Yuki Tsunoda a hetedik helyen futott be. „Összességében fantasztikus munkát végeztünk, remélhetőleg este együtt ünnepelhetünk” – zárta mondandóját erre is utalva Gasly.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed! Gyertek, beszéljük ki a kaotikus Azerbajdzsáni Nagydíj történéseit!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: