DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso egészen speciális szabályokat szeretne

A Monacói Nagydíjon észrevehetetlen maradt a kétszeres világbajnok spanyol és ismét jócskán kikapott csapattársától, pontot sem szerzett. Néhány szabályváltozást viszont el tudna képzelni.

Az olyan különleges versenyhelyszíneken, mint például a hercegség szűk utcai pályája, el tudná képzelni a spanyol ász akár azt is, hogy például mindenkinek egyforma abroncsokkal kell rajtolnia, vagy részt vennie az időmérő edzésen. Monacóban ugyanis arra hiába várunk, hogy kerék a kerék elleni csatákat lássunk, máshogy kellene feldobni a futamokat. 

Ross Brawn is említette, hogy a következő versenyekre valami változást kellene megfontolni. „Az ilyen hétvégéken a gumiknak különösen fontos jelentőségük van, mint minden utcai pályán. Miután az új gumikat felhelyezték az autóra, a létező legtökéletesebb működési tartományba kell hozni őket, mert az időmérő edzés egy ilyen pályán döntő fontosságú” – magyarázta Alonso a Soymotor.com hasábjain, aki nemrég arról is beszélt, hogy úgy érzi, korábbi ferraris sikereit egyáltalán nem becsülték meg.

Alonso szerint lehetnének speciális, Monacóra gyártott lágy gumik


„Talán egy ilyesmi változást szeretnének látni a sportágért rajongók, például külön lenne egy speciális abroncs Monacóban, amit csak ezen az egy pályán lehetne használni. Kötelezővé lehetne tenni, hogy mindenki ezt az igen lágy gumit használja, a kemény keverék felrakására nem is lenne lehetőség.”

„Különleges versenyekre egyénileg szabott, különleges szabályok lennének érvényesek. Ami a saját, hétvégi versenyemet illeti, már az időmérőn elszálltak az esélyeim, hogy a 17. rajtkockából kellett rajtolnom. Bár végül egész jó tempót találtam, csak a 13. helyig tudtam feljönni, összesen kettőt előztem. Az Alpine-nak nem feküdt ez a pálya, Portugáliában és Barcelonában sokkal jobb formát mutattunk, összességében jó irányban haladunk, de ez nem a mi pályánk volt” – tette hozzá Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: