DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso: Amikor én lettem második a Ferrarival, temetői hangulat volt

A kétszeres világbajnok spanyolt kicsit bosszantja, hogy most ünneplik a Ferrarit a sajtóban Monaco után, amikor pedig ő lett második, csak a kritika és a síri hangulat uralkodott, hogy nem nyert.

Remek teljesítményt nyújtott a Scuderia színeiben első dobogós helyezését begyűjtő Carlos Sainz Monte-Carlóban, a második pozícióba vezette a Ferrarit, igen hosszú, ínséges időket követően. Bár a tavalyi, rendkívül pocsék produkció után ez valóban sikernek számít a vörösök háza táján, Fernando Alonso úgy érzi, korábbi remekléseit végképp nem ismerték el eléggé.

A spanyol ász 32 győzelmet gyűjtött és további 97 alkalommal állt dobogón, de amikor nem nyert, akkor a sajtótájékoztatókon kicsit sem volt ünnepi a hangulat, csak a győzelem felelt meg. „Emlékszem, amikor ilyen 6-7 évvel ezelőtt, kilenc-tíz alkalommal álltam dobogón a szezon során. Amikor második lettem, akkor szinte temetői hangulat uralkodott a sajtótájékoztatón és állandóan azt kérdezgették, mikor fogok végre nyerni” – idézi Alonso szavait a Planetf1.com.

Alonso úgy érzi, nem becsülték meg remek dobogós helyeit, amikor nem nyert


„Ezek után egyértelműen azt gondolom, hogy akkori teljesítményemet és sikereimet nem becsülték meg megfelelően, pedig úgy emlékszem, összesen 97 alkalommal álltam a pódiumon. Ugyanakkor nem kérdés, hogy nagyon örülök a mostani eredménynek, rendkívül boldog vagyok Carlos második helye miatt.”

„A rajtrácson még beszélgettünk egy sort, akkor már tudtuk, hogy Leclerc nem tud majd rajthoz állni. Aztán Bottas problémái még egyet javítottak is a helyezésén. Remélhetőleg, hamarosan már egy futamgyőzelmet is ünnepelhetünk Sainztól, de tisztában vagyunk azzal, hogy a hagyományos pályákon a Mercedes és a Red Bull továbbra is gyorsabb a Ferrarinál. Itt adódott egy lehetősége, amivel remekül tudott élni” – tette hozzá Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: